Izstrādes ziņojums - Par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem "Zāģētava", Cesvaines pagastā, Madonas novadā, zemes vienībā ar kadastra apzīmējumu 7027 014 0143 funkcionālā zonējuma maiņai un tā vides pārskata 1. redakcijas publisko apspriešanu un saņemtajiem institūciju atzinumiem

Madonas novada pašvaldības dome 29.02.2024. pieņēma lēmumu Nr.99 (protokols Nr.4, 40.) “Par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem "Zāģētava", Cesvaines pagastā, Madonas novadā, zemes vienībā ar kadastra apzīmējumu 7027 014 0143 funkcionālā zonējuma maiņai un tā vides pārskata 1. redakcijas nodošanu publiskai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.

Lokālplānojuma un tā Vides pārskata publiskās apspriešanas termiņš bija četras nedēļas, no 18.03.2024. līdz 28.04.2024.

Ar lokālplānojuma redakciju un tā Vides pārskatu, publiskās apspriešanas laikā, varēja iepazīties:

1)      elektroniski Valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_27823;

2)      izdrukas veidā Cesvaines apvienības pārvaldes ēkā, Pils iela 1A, Cesvaine, Madonas nov., LV-4871, iestādes darba laikā.

Publiskās apspriešanas sanāksme tika organizēta 2024.gada 9.aprīlī plkst.17:00, izmantojot tiešsaistes videokonferences sarunu rīku - Zoom platformu.

Paziņojumi par Vides pārskata projekta sabiedrisko apspriešanu, t.sk. sabiedriskās apspriešanas sanāksmi, tika publicēti novada informatīvajā izdevumā „Madonas novada vēstnesis” un ievietots Madonas novada pašvaldības mājaslapā www.madona.lv, kā arī VPVB mājaslapā www.vpvb.gov.lv un teritorijas attīstības plānošanas informatīvajā sistēmā TAPIS.

Rakstiskus priekšlikumus, adresētus Madonas novada pašvaldībai, līdz 28.04.2024. bija iespējams iesniegt:

1)      elektroniskā viedā Valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā:

 https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_27823 ;

2)      elektroniski parakstītu ar drošu elektronisko parakstu, nosūtot uz e-pasta adresi: pasts@madona.lv

3)      papīra formāta parakstītu iesniegumu, nosūtot pa pastu uz adresi: Madonas novada pašvaldība, Saieta laukums 1, Madona, Madonas novads, LV–4801, vai iesniedzot klātienē dzīvesvietai tuvākajā apvienības pārvaldē.

Apmeklētāju pieņemšana klātienē bija iespējama pie lokālplānojuma izstrādes vadītājas – Madonas novada pašvaldības Nekustamā īpašuma pārvaldības un teritoriālās plānošanas nodaļas vadītājas Ramonas Vucānes, iepriekš piesakoties pa tālruni +371 20228813 vai e-pastu: ramona.vucane@madona.lv  vai lokālplānojuma un vides pārskata izstrādātājas Ilonas Zeltiņas, iepriekš piesakoties pa tālruni +371 25615880 vai e-pastu: herbtaste@inbox.lv.

Sabiedrība ar Vides pārskata projektu un lokālplānojumu varēja iepazīties Madonas novada pašvaldības Cesvaines apvienības pārvaldes klientu apkalpošanas centrā, Pils iela 1A, Cesvainē, Madonas nov.

Apspriešanas sanāksmē piedalījās 3 cilvēki (3.pielikumā sanāksmes protokols), no iedzīvotājiem nepiedalījās neviens interesents. Sabiedriskās apspriešanas laikā no sabiedrības netika saņemti nekādi priekšlikumi vai iebildumi par Vides pārskata projektu un lokālplānojumu.

No institūcijām saņemtajos atzinumos izteiktie komentāri, priekšlikumi un norādījumi tika iestrādāti Lokālplānojuma Paskaidrojuma rakstā un Vides pārskata gala redakcijā (informācija par ūdensgūšanas vietām urbumiem), kas iesniegts Vides pārraudzības valsts birojam atzinuma saņemšanai. No institūcijām: Valsts vides dienesta Atļauju pārvalde, Veselības inspekcija un Dabas aizsardzības pārvalde, par izstrādāto Vides pārskatu nav iebildumu vai priekšlikumu tā pilnveidošanai.

Pielikumā:

1. Pārskats par saņemtajiem institūciju atzinumiem;
2. Publiskās apspriešanas sanāksmes protokols.

© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums