Nozares
Vide VideIzvēlne

Lielā Talka aicina uz konkursu - stāstu akciju “Mans īpašais Laimes koks”

iesūtīts: 2024.08.15 10:02
Lai cildinātu Latvijas cilvēku pūles dabas un nākamo paaudžu labā, kustība Lielā Talka aicina visus interesentus piedalīties konkursā – stāstu akcijā “Mans īpašais Laimes koks”. Uzdevums ir izveidot nelielu rakstveida vai video stāstu, kurā radoši un iedvesmojoši pastāstīt par paša iestādīto īpašo Laimes koku – nākotnes dižkoku, kas saistās ar kādu svarīgu notikumu vai stāstu jūsu dzīvē.

“Nesenās vētras un plūdu laikā daudzi no mums pārdzīvoja pie mājas stādīto koku vai mežā nolauzto, izgāzto koku pazušanu no ierastās ainavas. Tas arī nozīmē, ka zaudējam šo koku labo ietekmi uz dabas un mūsu pašu veselību. Iespējams, daudziem šie koki saistījās arī ar kādu īpašu dzīves notikumu. Bet raudzīsimies nākotnē ar cerību un izaicinājumu – šoruden 20.septembrī Pasaules talkas laikā iestādīsim savu Laimes koku – nākotnes dižkoku. Lai nenokārtu degunu vētras seku un citu notikumu iespaidā, aicinām līdzcilvēkus iedvesmot vienam otru un pastāstīt savu stāstu par paša stādīto Laimes (dzimtas) koku, ar kuru viņam saistās īpašas atmiņas vai notikums ģimenē. Tas ir viena koka stāsts, bet visiem kopā gadu no gada apzinoties koka īpašo lomu dabas ekosistēmā, mēs palīdzam ne tikai sev, bet visai zemei un pasaulei,” aicina Lielās Talkas organizatore Vita Jaunzeme.

Ikviens ir aicināts iesaistīties akcijā “Mans īpašais Laimes koks” līdz pat 1. oktobrim, ievietojot savu stāstu vai nelielu video sociālajos tīklos ar tēmturiem #SvinamDABU, #laimeskoki24, #lielatalka, #worldcleanupday2024. Labākajam stāstam tiks piešķirta balva 200 eiro apmērā. Informācija par akciju atrodama mājas lapā www.talkas.lv .
 Mans-ipasais-Laimes-koks-nolikums

“Esam gandarīti, ka jau piekto gadu atbalstām Lielās talkas aktivitātes gan pavasarī, gan rudenī. Koki ir pilsētas plaušas, un tiem ir svarīga loma ne tikai ainavas, bet arī klimata uzlabošanā. Pēc pēdējos gados notikušajām postošajām vētrām, īpaši svarīgi ir atjaunot izpostītās vietas. Jā, viens koks no praktiskā viedokļa neko daudz nedos, taču Lielajai talkai ir brīnišķīgas spējas apvienot sabiedrību kopīgā mērķī. Tieši tāpēc šāda tipa – izdari pats – iniciatīvām redzam pievienoto vērtību un papildu iedvesmas avotu,” akciju atbalstot uzsver “Mežpils alus” zīmola vadītāja Ieva Anita Rieksta.

Kustība Lielā Talka kopš 2018. gada ir Pasaules talkas dibinātājvalstu pulkā, jau no pirmā Pasaules talkas norises gada ienākot kustībā ar unikālo Laimes koku stādīšanas iniciatīvu. Ikviens ir aicināts Pasaules talkas laikā iestādīt savu simbolisko koku sev, dzimtai, pilsētai, Latvijai un visai Zemei par godu, izsakot īpašu laba vēlējumu. Tādējādi Latvijas cilvēki stāda nākotnes dižkokus, ar kuriem leposies daudzas nākamās paaudzes simtiem gadu uz priekšu.

Šogad, sekojot Pasaules talkas arvien pieaugošākajai popularitātei visā pasaulē, ANO ir iekļāvis 20. septembri kā Pasaules sakopšanas dienu ANO atzīmējamo dienu kalendārā.

 

Papildu informācijai:

Aiva Rozenberga

Lielās Talkas starptautisko projektu vadītāja

Tālr.29462451, e-pasts: prese@talkas.lv

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums