Vīgants un Kaparkalējs izcīna uzvaru komandu sprintā PK rollerslēpošanā

iesūtīts: 2024.07.18 16:11
Ar komandu sprintu klasikā, noslēgusies otrā Pasaules kausa rollerslēpošanā diena, kur Latvijai zelta medaļu elites vīru grupā sagādāja mājinieki – Lauris Kaparkalējs un Raimo Vīgants. Junioru grupā – Latvijas duetam Dāvim Kalniņam un Jēkabam Skolniekam – sudraba godalga.

Viskuplākais komandu skaits šodien jeb 12 startēja vīru elites grupā, kur uzvaru ar laiku 20:55:47 izcīnīja mājinieki Lauris Kaparkalējs un Raimo Vīgants. Par pusotru sekundi lēnāks izrādījās duets no Norvēģijas: Andreass Bergslands un Hermans Skrams Boteruds, bet trešie – zviedri Ēriks Fransons un Simons Karlsons. Kā uzsvēra R. Vīgants un L. Kaparkalējs pēc finiša – ātrums ar katru apli palielinājās, bet izdevās stratēģiski vispiemērotākajā laikā, pēc pēdējā līkumā, veidot izrāvienu, kas noveda pie pārliecinošas uzvaras. Lai gan abi sportisti konkurenci un pašu braucienu vērtē kā agresīvu, pēc rītdien gaidāmās atpūtas dienas, ir pārliecināti par saviem spēkiem arī sestdien un svētdien gaidāmajās sacensībās.

Starp 8 junioru komandām ātrākie – zviedri Ville Juterdāls un Jontans Lindbergs, bet otrā vieta Latvijas sportistiem: Dāvim Kalniņam un Jēkabam Skolniekam, trešā vieta – Ukrainas duetam. Jāatzīmē, ka nepilnas 4 sekundes liedza pacīnīties par bronzas godalgu, ceturtajā vietā ierindojoties Latvijas otrajai komandai – Bruno Bilānam un Intam Indriķim Circenim.

Junioru sieviešu grupā, uz starta līnijas, lai veiktu nedaudz vairāk kā 10km distanci, kāpa 9 komandas, tostarp divas no Latvijas, ar labāko rezultātu – 5. vieta. Ātrākie dueti šodien no Itālijas, un divas Ukrainas komandas. Savukārt, Latvijas sieviešu elites grupas pārstāve Kitija Auziņa kopā ar Samantu Krampi, 12 komandu konkurencē, arī ierindojās piektajā pozīcijā, kamēr uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Zviedrijas duets ar Linnu Semskaru priekšgalā, sudraba godalga - igauņu sportistēm, māsām Kaidī un Keidi Kāsiku, bet trešā vieta – arī zviedrietēm.

Rītdien sacensību programmā gaidāma brīvdiena, bet sestdien sacensības pārcelsies uz pilsētas ielām, kur uz Raiņa ielas no plkst. 16.00, ar kvalifikāciju, sāksies 200 super-sprinta disciplīna. Vakarā, Saieta laukumā, plkst. 19.00 – balvu pasniegšanas ceremonija, pēc kuras uzstāsies Aminata ar grupu, kā arī grupa “Rock’n’Berries”. Savukārt, svētdien no plkst. 10.00 masu starts pa pilsētas centrālajām ielām. Sestdien un svētdien būs pieejama arī sacensību tiešraide. Detalizētāka informācija par sacensību norisi pieejama www.madona2024.lv.  

>GALERIJA<

Papildu informācija: Gita Sauka Sabiedrisko attiecību konsultante

Mob. +371 28326828 e-pasts: gitasauka@gmail.com 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums