Mākslinieku grupas “Daugava 2019" izstāde “Latvija iedvesmo”

Notiek: 7. oktobris 10:00 - 3. decembris 16:00
MADONA; Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izstāžu zāles

Aicinām aplūkotu, kā mākslinieki redz Latvijas ainavas, cilvēkus, dažādas vietas gleznās, metālkalumos, tēlniecībā akmenī un bronzā.

Izstāde, kurā darbojas tādi zināmi mākslinieki kā Gunta Brakovska, Kaspars Bērziņš, Ģirts Burvis, Vija Ilze Dzintare, Laine Kainaize, Ieva Muzikante, Tālivaldis Muzikants, Jānis Streičs, Emīls Kristāns Muzikants, Aleksejs Naumovs, Juris Ģērmanis, Ilgvars Zalāns, Svitlana Kislova (Ukraina), Marija Zenkova (Ukraina), Andrijs Kislovs (Ukraina),  būs skatāma līdz 3. decembrim.

Mag.sc.edu Kaspars Bērziņš uzsver: “Izstādē mākslinieki atklāj redzēto un justo šeit un tagad. Gan mākslinieki, gan ikviens no mums pasauli redz caur  tā saukto prizmu - krāsās, laukumos, kompozīcijās. Vienam tas ir reālistiski, citam mazāk reālistiski, citam pavisam abstrakti. Arī iedvesmas avoti var būt ļoti dažādi - apkārtējie ļaudis, sejas, ēkas, ainavas, dārzi, ziedi vai pašas krāsas, kādās tas viss atklājas uztverei. Šī dažādība, autora unikalitāte ir izstādes kompozīcijas pamatā, kas atvesta uz izstādi Madonas muzejā - ainavas, kāda portrets vai emociju tēlojums.

Autoru individuālā dažādība ir “Daugava 2019”  mākslinieku grupas spēks. Mākslinieki darbojas savā stilistiskā, bez kāda cita dotiem vadmotīviem vai uzstādījumiem un sanākot kopā ir radīta izstāde. Mākslinieka uzdevums ir uzdot jautājumu un meklēt uz tiem atbildes un to dara gan pats darbu autors, gan skatītājs. Māksla ir process.

Izstādes kuratores Gunta Brakovska un Laine Kainaize šajā izstādē savedušas kopā dažādus māksliniekus, tā ieviešot kompozicionālo modernismu, kur katrs mākslinieks  radījis mākslas darbus pēc savas interpretācijas, tā kā liek sirds un radošais prāts.” 


Informāciju iesūtīja: Madonas muzeja Izglītojošā darba nodaļas vadītāja Zane Grīnvalde 
Mob. tālr.: +371 29418187



 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums