Viesi no Metmanas

No 19. jūnija līdz 23. jūnijam Peteram Langbēnam pievienojās arī bijušais Metmanas pilsētas birģermeistars Bernds Ginters (Bernd Gunther). Galvenais sadarbības pamats jau vairāk kā 20 gadu garumā ir humānās palīdzības kravu sūtījumi no Metmanas pilsētas Madonas novadam – mēbeles un aprīkojums pašvaldības iestādēm – skolām, bērnudārziem, administrācijas telpām, kultūras namiem, pansionātiem, biedrībām.

Vizītes ietvaros Bernds Ginters un Peters Langbēns domē tikās ar priekšsēdētāju Agri Lungeviču, izpilddirektoru Āri Vilšķērstu,  kā arī Latvijas sarkanā krusta Madonas komitejas izpilddirektori Veltu Vilšķērsti. Ciemiņi iepazinās ar esošo situāciju novadā, interesējās par turpmākajām vajadzībām un vēlmēm, kā arī pārrunāja sadarbības plānus nākotnē.

Pēc tikšanās domē delegācija apmeklēja Madonas biznesa inkubatoru, Sarkaņu amatu skolu un Madonas muzeja etnogrāfijas un sadzīves priekšmetu kolekcijas glabātuvi. Pēc tam viesi iepazinās ar biedrības “Mēs saviem bērniem” darbu, apskatīja nodarbībās izmantoto aprīkojumu. Noslēgumā tika apmeklēta kazkopības saimniecība “Burkānciems” Ļaudonas pagasta “Lejas Kuncos”, kur notika produkcijas degustācija un sarunas ar saimniekiem.

Pirms došanās mājup viesi izteica aicinājumu padomāt par iespēju 2018.gadā Mettmanas pilsētas svētku laikā ar atsevišķu stendu tirdziņā, piesaistot ieinteresētus uzņēmējus un kādu pašdarbības kolektīvu, pareklamēt Madonu un mūsu valsti.


Informāciju sagatavoja: Velta Vilšķērste, Latvijas sarkanā krusta, Madonas komitejas izpilddirektoreI
‌nformāciju ievietoja: I.Riekstiņa
Iesūtīts: 30.06.2017 00:00
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums