PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Lubānas pilsētas kultūras nama senioru deju kopa “VARAVĪKSNE”

Dibināšanas gads:2004
Dalībnieku skaits:12
Kolektīva vadītājs:Lienīte Ozolniece
Mēģinājuma vieta:Lubānas vidusskola
Mēģinājuma laiks:Pirmdiena, trešdiena

 Senioru deju kopa "Varavīksne" ir optimistisku un enerģisku dāmu  kolektīvs, kas savu brīvo laiku pavada kustībā – dejā. Šī kolektīva galvenais uzdevums ir veicināt, aktīvās darba gaitas beigušo, cilvēku sabiedrisko un fizisko aktivitāti. Kā teic dalībnieces:

“Senioru deju kopa “Varavīksne” darbojas jau 17 gadus. Šai laikā mums- deju grupas dalībniecēm dzīve ir kļuvusi gan labāka, gan skaistāka. Labāka, pateicoties draudzības atmosfērai, kopības sajūtai kolektīvā, kā arī tam, ka kustības dod veselību.“

Deju kopas dejotāju moto: Dzīvojam, lai dejotu, dejojam, lai dzīvotu!


Piedāvājums

 Kolektīvs ir gatavs piedalīties senioru deju kolektīvu pasākumos mājās, novadā un republikā. “Varavīksnes” repertuārs ir tikpat krāsains , kā nosaukums, kur var atrast: Vienkāršas modes un balles dejas, vācu, angļu, amerikāņu, u.c. pasaules tautu folkloras dejas, rotaļdejas un dejas sēdus, Latvijas Senioru deju apvienības (LSDA) repertuāra dejas, ka arī kolektīva vadītājas Lienītes Ozolnieces orģināldejas.

Vēsture

Ideja par šāda kolektīva izveidošanu radās dejotājai Mārītei Anskaitei 2004.gadā, kura kā potenciālo deju kolektīva vadītāju uzrunāja Lienīti Ozolnieci, kas aicinājumam atsaucās un 2004.gada 15.novembrī tika izveidota senioru deju kopa “Varavīksne”. Dalību kolektīvā uzsāka 18 dejotājas, vecākā dejotāja bija dzimusi 1928.gadā, kolektīva darbības laikā dalībnieku skaits ir gan palielinājies gan samazinājies, pašlaik aktīvi darbojas 10 dejotājas.

2006.gadā senioru deju kopa “Varavīksne” pieteicās un tika uzņemta Latvijas Senioru deju apvienībā (LSDA), kuras dibinātāja un vadītāja ir lubāniete, bijusī Lubānas vidusskolas tautas deju kolektīvu vadītāja Laimdota Andersone (Ezeriņa)

No 2009.-2013.gadam Lienīte Ozolniece ir LSDA Vidzemes novada deju kopu virsvadītāja

2012.gadā Lienītei Ozolniecei tika dota iespēja, kā LSDA biedram, piedalīties Ziemeļvalstu senioru deju pedagogu kongresā Norvēģijā,

Līdz 2013.gada novembrim kolektīvs darbojās Latvijas Senioru deju apvienības sastāvā, kur aktīvi, ar savu līdzdalību, piedalījās visos apvienības organizētajos pasākumos  un kolektīva repertuārs veidojās no apvienībā apstiprinātajām  dejām. Šajā laikā tika radītās Lienītes Ozolnieces pirmās oriģināl horeogrāfijas, kas atzinīgi novērtētas un iekļautas senioru deju kopu koprepertuārā.

Kopš 2013.gada novembra kolektīvs darbojas un koncertdarbību organizē patstāvīgi. Šajā laikā, lai nodrošinātu repertuāru kolektīvam, tiek radītas vadītājas , Lienītes Ozolnieces, oriģināldejas

Kolektīvs ar lielu koncertu ir atzīmējis piecgades:

2009. gadā 5 gadu jubileja Lubānas pilsētas estrādē, kurā tika izstāstīta Manuela Kofiņjo Lopesa fabula “Vecenītes ar saulesssargiem”. Koncertā piedalījās draugu kolektīvi no Kubuliem, Jelgavas, Cesvaines, Balviem, Gulbenes, Valmieras

2015. gadā 10 gadu jubilejas koncerts “Saules takas” Lubānas pilsētas klubā, kuru atzīmējām kopā ar Lubānas pilsētas kultūras nama sieviešu senioru kori “Noskaņa”, koncertu palīdzēja kuplināt Lubānas vidusskolas jauniešu deju kolektīvs “Raksti”.

2019. gadā 15 gadu jubilejas koncerts “Zelta druva”. Koncertā vēlējāmies parādīt un izstāstīt cilvēka dzīves gājumu caur deju. Koncerta stāstu palīdzēja izstāstīt: Lubānas vidusskolas bērnu un jauniešu deju kolektīvi “Raksti”, Meirānu tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs “Rokraksti”, dāmu deju kolektīvs “Orhidejas”- Degumnieki, senioru deju kopa “Kamenes” -Cesvaine, “Magones” -Meirāni. Ar skanīgo balsi koncertā mirdzumu ienesa Ilva Ozolniece. 

 

Sasniegumi

Kolektīvs regulāri piedalās Latvijas senioru apvienības organizētajos senioru festivālos, kā arī ar savu dejotprasmi kuplinājis pasākumus Igaunijā, uz prāmja „Silja Festival”, Dzintaru koncertzālē- Jūrmalā, Cēsu koncertzālē- Cēsīs, kā arī citos Latvijas novados, Lubānas novada pasākumos, pansionātos.

Kolektīvs lepojas ar saviem skaistajiem koncerta tērpiem, kurus dalībnieces, kolektīva pastāvēšanas laikā, izgatavojušas par saviem privātajiem līdzekļiem, tērpiem pašas ir modelētājas, stilistes, modes dizaineres. 

© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums