"Karjeras attīstības atbalsta pasākums "Satiec profesionāli" Madonas pilsētas vidusskolā

2018. gada 30., 31. oktobrī Madonas pilsētas vidusskolā projekta  Nr.8.3.5.0/16/1/001 "Karjeras atbalsts izglītojamajiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs’’  ietvaros notika interesants karjeras attīstības atbalsta pasākums – "Satiec profesionāli’’- multimediju dizaina speciālistu. Pasākuma mērķis bija iepazīšanās ar kino režisora, operatora un multimediju dizaina speciālista profesijām. Īsfilmu veidošanas meistarklasē apgūtās video filmēšanas un montāžas prasmes skolēni varēs izmantot skolas sabiedriskajā dzīvē, arhivējot kvalitatīvus ierakstus par skolas pasākumiem, notikumiem, īstenotajiem projektiem. Tā ilgtermiņā skolēni tuvāk iepazīs multimediju profesijas, sapratīs savas dzīves aicinājuma atbilstību iepazītajām profesijām.

Lekcijā- sarunā ar kino studijas URGA direktoru Viesturu Graždanoviču 9.- 12. klašu audzēkņi noskaidroja:

"Ko tad īsti dara multimediju dizaina speciālists un kas viņam ir jāprot?”

Viesturs Graždanovičs: "Praktiski multimediju dizaina speciālists veic dažādu mediju (teksta, attēlu, 2d un3d grafikas, animācijas, video, audio u.c.) integrēšanu, lai beigās varētu izstrādāt produktu prezentācijas, animācijas, interaktīvas reklāmas. Lai to paveiktu multimediju dizaina speciālistam ir jāprot strādāt ar dažādām mediju veidošanas un apstrādes ierīcēm, kā, piemēram, digitālo foto un video kameru, skeneri, printeri, 3d programmām, foto apstrādes programmām, multimediju atskaņošanas programmām, dažāda veida datortehniku utt. Multimediju dizaina speciālisti var strādāt gan individuāli, gan konkrēta uzņēmuma vai organizācijas interesēs. Tās var būt, piemēram, mājas lapu dizaina komercsabiedrības, sabiedriskās iestādes, reklāmas aģentūras, izdevniecības utt. Neatkarīgi no darba vietas un darba struktūras tajā, multimediju dizaina speciālistam ir jāprot gan individuāli veikt savus darba pienākumus, gan strādāt komandā, lai viss kopējais projekts būtu veiksmīgs un apmierinātu klientu. Tā kā multimediju popularitāte aug, multimediju dizaina speciālista profesija ir ļoti pieprasīta un perspektīva.

Lai iemācītos radīt īsfilmas, dokumentālas filmas, nepieciešams mācīties Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžā, apgūstot operatora, režisora, kino montētāja specialitāti.” ( http://kulturaskoledza.lv/ )

Lai iedvesmotu jauniešus radīt pašiem savas filmas un apgūt pašus vienkāršākos paņēmienus filmēšanā –pasākuma otrajā dienā  praktisko meistarklasi vadīja V.Graždanovičs un Arturs Hnikins Ieinteresētie un motivētie 10.-12. klašu skolēni  6 mācību stundu laikā iepazina īsfilmu scenārista un montāžista profesijas. Skolēni iepazina darba vidi, apstākļus, darba rīkus, filmēšanas specifiku. Ar saviem īsfilmu materiāliem skolēni praktiski darbojās un rezultātā prezentēja, un novērtēja 2- 4 minūšu garos samontēto filmu materiālus. Ar darba rezultātu apmierināti bija gan paši skolēni, gan pasniedzēji. Gandarījuma sajūta par labi padarītu veikumu ir daļa no multimediju dizaina speciālista profesijas, ko ļāva skolēniem piedzīvot meistarklase.


Madonas pilsētas vidusskolas

Pedagogs karjeras konsultants – Elita Kalniņa

© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums