Noslēgts sadraudzības līgums ar Boržomi

25.augustā Gruzijā, Boržomi (Borjomi) pilsētas svētku svinību ietvaros tika parakstīts Madonas novada un Boržomi pilsētas sadraudzības līgums, kas nosaka aktīvu sadarbību kultūras, sporta, nevalstisko organizāciju jomās, kā arī paredz īpašu uzmanību veltīt ekonomisko attiecību veicināšanai abu pilsētu starpā.

Pasākuma ietvaros Latvijas vēstniece Gruzijā Elita Gavele tikās ar Boržomi pilsētas mēru Dimitriju Beridzi (Dimitri Beridze) un Boržomi pašvaldības padomes priekšsēdētāju Besiku Kurdadzi (Besik Qurdadze), kā arī vēstniece piedalījās līguma parakstīšanas ceremonijā.

Boržomi pilsētas svētkos no Madonas novada pašvaldības piedalījās Madonas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Agris Lungēvičs, Madonas novada pašvaldības deputāts Andris Dombrovskis un Madonas novada sabiedrisko attiecību speciāliste Dzintra Stradiņa.

Boržomi ir kūrorta pilsēta Gruzijas dienvidu centrālajā daļā, kurā dzīvo aptuveni 15 000 iedzīvotāju. Tā ir viena no Samtskhe-Javakheti reģiona pilsētām un ir slavena ar savu minerālūdeni un Kharagauli Nacionālo parku. Boržomi minerālūdens ir īpaši labi pazīstams tajās valstīs, kuras agrāk bija daļa no bijušās Padomju Savienības. Minerālūdens ieguve un tirdzniecība ir galvenais ienākumu avots Boržomi reģionā. Boržomi pilsēta pašlaik strauji attīsta viesnīcu un tūrisma biznesu, kas dos papildus ienākumus pilsētai.

Informācija – sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Gruzijā. Sīkāk par vizīti lasiet septembra „Madonas novada Vēstneša” numurā.

Attēlos – vizītes gaita Boržomi.

Dz. Stradiņa



 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums