Aizvadīts gada lielākais notikums uzņēmējdarbībā


14. decembrī Madonas daudzfunkcionālajā sporta hallē norisinājās starptautiskā uzņēmējdarbības izstāde.

Vienkopus bija pulcējušies vairāk nekā astoņdesmit uzņēmumu, amatnieku, mājražotāju, mazu un lielu pārdevēju, kas prezentēja pašu radīto preci. Tajā varēja iegādāties daudz dažādu unikālu preču - rokdarbus, videi draudzīgas rotaļlietas bērniem, dažādus koka izstrādājumus pārtikas preces, noderīgas preces veselībai, skaistumam, mājai un saimniecībai. Ieradušies bija ne tikai vietējie uzņēmumi, bet arī uzņēmēji no Igaunijas un Krievijas, kas iepazīstināja ar saviem izstrādājumiem.

Izstādi apmeklēja vairāk nekā divarpustūkstoši apmeklētāju, katrs varēja sev atrast ko lietderīgu. Tā kā strauji tuvojas Ziemassvētki, tad daudzi izmantoja iespēju iegādāties saviem tuvajiem. Lai izstāde izdotos, sniegtu gandarījumu kāpārdevējiem, tā pircēiem projekta  „Sociāli ekonomiskās attīstības, biznesa un sadarbības veicināšana pierobežas reģionos” vadītājas Dace Āriņa un Janīna Apsīte tika ieguldījušas milzīgu  organizatorisku darbu. Izstādes nobeigumā D.Āriņa atzina, ka izstāde parādīja mazo un vidējo uzņēmēju lielo nozīmi mūsu novada kopējās ekonomiskās aktivitātes attīstībā.  

Izstādes gaitā tika nosaukti un apbalvoti arī Madonas novada pašvaldības organizētā biznesa ideju konkursa "Madona var labāk!" uzvarētāji. Balvas - 1000 latu biznesa attīstībai – saņēma SIA "Dream Sleep", kas nodarbojas ar ceļojumu spilvenu ražošanu, SIA "Ulla Kids", kas nodarbojas ar bērnu un jauniešu apģērbu modelēšanu un šūšanu un SIA "Clean Up Home", kas darbosies kā māju uzkopšanas serviss. Materiālu un organizatorisku palīdzību no Madonas novada pašvaldības saņems arī Ineta Janovska, kura plāno izveidot bērnu istabu Madonā - aizņemtajiem vecākiem nu vairs nebūs jāreizējas, kurš varēs pieskatīt viņu mazos, kad paši nevar.

“Igaunijas – Latvijas – Krievijas Pārrobežu sadarbības programma Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros 2007 – 2013” finansiāli atbalsta kopīgus pārrobežu attīstības pasākumus, lai uzlabotu reģiona konkurētspēju, izmantojot tā potenciālu un izdevīgo atrašanās vietu krustcelēs starp ES un Krievijas Federāciju. Programmas mājas lapa: www.estlatrus.eu


 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums