- pārtikas transportēšanai izmantojiet somu ar
aukstuma elementiem;
- grilējot pievērsiet uzmanību produktu pagatavošanas
ilgumam un temperatūrai. Produktus piededzinot, var rasties kaitīgas
un vēzi izraisošas vielas, bet kārtīgi neizcepot, pārtikā var saglabāties
dažādi slimību izraisītāji, kas izsauc tādus simptomus kā slikta dūša,
vēdersāpes, caureja un vemšana;
- ievērojiet roku higiēnu! Mazgājiet rokas, pirms un pēc
ēdiena gatavošanas, pirms ēšanas, pēc rotaļām un sporta aktivitātēm, pēc
tualetes apmeklējuma. Ja nav pieejamas ziepes un ūdens, izmantojiet roku
dezinfekcijas līdzekli. Raugieties, lai roku higiēnu ievērotu arī bērni!
- atcerieties, ka pirms ēšanas rūpīgi jānomazgā arī
atrastās meža veltes, jo uz tām var būt dzīvnieku izkārnījumu paliekas.
Vairāk informācijas par pārtikas drošību atradīsiet
Veselības ministrijas informatīvajā materiālā par ēdiena gatavošanu >>
kā arī infografikā "Uzglabā pārtiku pareizi un
droši" >>
un infografikā "Ieteikumi drošai maltītei" >>
Skaidrojot bērniem pārtikas drošības
noteikumus, noderīga būs: radošo uzdevumu grāmata "Vesels ēdis" >> ; Ziepiņa
krāsojamā >> un Ziepiņa
radošo uzdevumu grāmata >>
Ar citiem SPKC izstrādātajiem
informatīvajiem materiāliem iespējams iepazīties šeit.
Iesūtīja: Nacionālais veselīgo pašvaldību tīkls