Ar koku stādīšanu Mīlestības graviņā realizē “Meža dienas” projektu Pasaules talkas dienā 20. septembrī

iesūtīts: 2024.09.23 11:31
Latvijas sabiedrība “Meža dienās 2024” tiek aicināta pievērst uzmanību parku, aleju, skvēru, meža parku, koku rindu stādījumu stāvoklim un palīdzēt risināt to labiekārtošanu, kā arī pievērst uzmanību ar meža apsaimniekošanu saistītajiem jautājumiem.

Moto: „Veidosim daudzveidīgu,  videi draudzīgu  un saimnieciski rosīgu Latviju un tīkamu tās ainavu!”.

Meža attīstības fonda atbalstītajā Latvijas Pašvaldības savienības projektā „Meža dienas”, Madonas novada pašvaldībai tika piešķirts finansējums 1000 Eur vērtībā, par kuriem tika iegādāti 10 dižstādi Mīlestības graviņai.

Zīmīgi, ka 20. septembris tiek atzīmēts kā World Cleanup Day jeb Pasaules talkas diena kuras mērķis ir apvienot cilvēkus cīņā ar globālo piesārņojumu un klimata pārmaiņām. Lielā Talka tradicionāli Pasaules talkas dienā stāda laimes kokus, tādēļ, atsaucoties uz šo iniciatīvu, Madonas novada pašvaldība iestādīja arī 11 laimes kokus Mīlestības graviņā un Priežu kalniņā, ar vēstījumu, lai katrs iestādītais koks varētu izaugt par milzīgu nākotnes dižkoku, kļūstot par Latvijas ieguldījumu pasaules klimata un ekosistēmas līdzsvara atjaunošanā.

Pasākumā aktīvu dalību ņēma bērni un jaunieši no Madonas bērnu jauniešu centra, Madonas novada multifunkcionālā  jaunatnes iniciatīvu centra "KUBS", dalībnieki no kopienas centra “Baltā ūdensroze”, kā arī pašvaldības darbinieki.

Madonas novada pašvaldība turpinās iesaistīties ar vietējām aktivitātēm arī “Ilgtspējīgu pašvaldību nedēļā 2024”, kas 20. – 29. septembrī Latvijā norisināsies pirmo reizi.

GALERIJA no koku stādīšanas un talkas


Agnese Silupa
Madonas novada pašvaldības
centrālās administrācijas attīstības nodaļas
ainavu arhitekte

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums