Uzsāk daudzfunkcionālas ārtelpas izveidi ģimenēm un aktīvam dzīvesveidam

iesūtīts: 2024.09.18 16:18
Ar prieku atceramies, ka Madonas novada pašvaldība pērn tika atzīta par "Ģimenei draudzīgāko pašvaldību Vidzemes reģionā 2022" un saņēma arī 20 tūkstošu eiro naudas balvu. Finansējums attiecīgi novirzīts jaunu labiekārtojuma elementu iegādei projekta ietvaros, lai veicinātu aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, radot mūsdienu prasībām atbilstošu vidi, kurā baudīt fiziskās aktivitātes un ģimenisku atpūtu.

Saskaņā ar izstrādāto projektu "Teritorijas labiekārtošana Veidenbauma ielā 15, Madonā", šā gada septembrī uzsākti būvdarbi Priežu kalnā, blakus esošajam basketbola laukumam starp Ausekļa un Veidenbauma ielām. Tādējādi tiks izveidota ģimenēm pievilcīga un daudzveidīga aktīvās atpūtas zona, kas papildinās esošo sporta infrastruktūru un būs piemērota visām vecuma un sabiedrības grupām.

Esošajā basketbola laukumā tiks izveidota jauna ieeja no Veidenbauma/Ausekļa ielas puses, tiks uzstādītas velosipēdu novietnes, atkritumu urnas un drēbju pakaramais. Paredzēta arī jaunu basketbola grozu uzstādīšana, kurus varēs demontēt ziemas sezonā, tādējādi nodrošinot drošu vidi aktivitātēm aukstajos mēnešos. Laukuma malā izvietos tāfeles, uz kurām bērni varēs izpausties radoši un piedalīties dažādās spēļu aktivitātēs.

Jaunajā zonā plānots izveidot cietā seguma laukumu ar skatītāju tribīnēm trīs līmeņos. Būs pieejami trīs āra tenisa galdi, velosipēdu novietnes, atkritumu urnas un divpusēja dzeramā ūdens stacija. Tāpat tiks uzstādīts apgaismojums, lai laukums būtu izmantojams arī diennakts tumšajā laikā.

Lai nodrošinātu vides pieejamību, tiks izbūvēts panduss un bruģēts ieejas laukums, kas nodrošinās ērtu piekļuvi gan no Ausekļa ielas, gan no autostāvvietas.

Jāuzsver, ka visi labiekārtojuma elementi – basketbola grozi, tenisa galdi, velosipēdu novietnes, dzeramā ūdens stacija, drēbju pakaramais un zīmēšanas tāfeles – ir iegādāti, izmantojot 2023. gadā saņemto naudas balvu. Tas savukārt bija iespējams, pateicoties iedzīvotāju atbalstam un novērtējumam konkursā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2022”.

Īstenotais projekts novada centrā ļaus radīt daudzfunkcionālu ārtelpu, kas būs pieejama un draudzīga ikvienam, veicinot iedzīvotāju veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, kā arī ģimenisku laika pavadīšanu.

 

Informāciju sagatavoja:
Laura Kovtuna
Madonas novada pašvaldības centrālās administrācijas
Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums