Aicinām ieteikt kandidātus Madonas pašvaldības apbalvojumam

iesūtīts: 2024.09.11 17:41
Pēc dažu gadu pārtraukuma, Madonas novada pašvaldība atjauno tradīciju, kas vērsta uz mūsu novada ievērojamāko cilvēku godināšanu svinīgā gaisotnē, pasniedzot tiem pašvaldības apbalvojumus. Aicinām ikvienu iesaistīties un līdz š.g. 1. oktobrim pieteikt savus kandidātus pašvaldības apbalvojumu “Atzinība” un “Goda novadnieks” saņemšanai, jo šī ir lieliska iespēja pateikties cilvēkiem, kuri ar savu darbu, novadā īstenotajām aktivitātēm un atbalstu kopienai ir devuši nozīmīgu ieguldījumu mūsu novada attīstībā un labklājībā.

 

Atgādinām, ka š.g. 28. martā Madonas novada pašvaldības dome apstiprināja nolikumu par Madonas novada pašvaldības apbalvojumiem un to piešķiršanas kārtību, kā arī nodibināja trīs Madonas novada pašvaldības apbalvojumus – “Goda novadnieks”, “Pateicība” un “Atzinība”.

Administratīvi teritoriālās reformas gaitā apvienojās Madonas, Cesvaines Ērgļu un Lubānas novadi. Ņemot vērā šo faktu novads jau reformas procesa gaitā uzsāka darbu arī pie jaunas novada simbolikas izstrādes, kas rezultējās ar jaunā Madonas novada ģerboņa izveidi, bet vienlaikus noritēja darbs arī pie jauna pašvaldības apbalvojuma izveides, veicot izmaiņas gan Apbalvojumu piešķiršanas komisijas nolikumā un sastāvā, gan izstrādājot jaunu nolikumu par Madonas novada pašvaldības apbalvojumiem un to piešķiršanas kārtību un, kas pats būtiskākais, izstrādājot jaunu apbalvojumu dizainu. Madonas novada apbalvojumu dizainu izstrādāja arī novada ģerboņa dizaina autori mākslinieki Ilze Lībiete un Juris Ivanovs.

Goda novadnieks

Saskaņā ar nolikumu Goda zīmi “Goda novadnieks” - piešķir fiziskām personām par sevišķiem nopelniem Madonas novada labā, kas var izpausties valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes, saimnieciskajā un citā darbā. Kā arī personām, kuras  ilggadēji un ar lieliem panākumiem strādājušas Madonas novadā, sniegušas sevišķi nozīmīgu ieguldījumu novada attīstībā, tā izpētē un kultūrmantojuma apzināšanā, veicinājušas novada izaugsmi kopumā un veicinājušas iedzīvotāju labklājību, kuru darbu var novērtēt kā mūža ieguldījumu.

Goda zīmi “Goda novadnieks” - piešķir vienu reizi gadā  vienai personai, izņemot īpašu gadījumu, kad  šo pašvaldības apbalvojumu ir tiesības piešķirt vēl vienai personai vienu reizi gadā. Atkārtoti vienai personai apbalvojumu nevar piešķirt. Apbalvojums ietver arī naudas balvu 1000 eiro apmērā (pirms nodokļu nomaksas).

Atzinība

Pašvaldības apbalvojumu “Atzinība” piešķir fiziskai, juridiskai personai vai personu grupai, kolektīvam par izciliem nopelniem un ieguldījumu saimnieciskajā darbībā, veselības aizsardzībā, kultūras, sporta, izglītības, sabiedriskajā un starptautiskajā darbībā, novada attīstības un atpazīstamības veidošanā vai citās novadam nozīmīgās jomās, vērtējot iepriekšējā gadā sasniegto. Viena gada laikā var piešķirt ne vairāk kā desmit apbalvojumus

Apbalvojumu par jauniem nopelniem jau iepriekš apbalvotai personai var piešķirt atkārtoti, bet ne biežāk kā reizi 5 gados. Arī šī apbalvojuma saņēmējiem tiek piešķirta naudas balva - 500 eiro.

Pateicība

Pašvaldības apbalvojumu “Pateicība” piešķir fiziskai, juridiskai personai vai personu grupai, kolektīvam par godprātīgu, ilggadēju darbu, profesionālo meistarību, sasniegumiem olimpiādēs, skatēs, konkursos iestādes, novada vai reģiona mērogā.

Apbalvojumu pieteikšanas un piešķiršanas kārtība

Iesniegumu par kandidāta izvirzīšanu pašvaldības apbalvojumu - Goda zīmes “Goda novadnieks” un “Atzinība” - piešķiršanai iesniedz pašvaldības Apbalvojumu piešķiršanas komisijai katru gadu Pašvaldības noteiktajā termiņā, bet ne vēlāk kā mēnesi pirms apbalvošanas, savukārt iesniegumu par kandidāta izvirzīšanu apbalvojuma “Pateicība” piešķiršanai iesniedz komisijai pēc nepieciešamības.

Ieteikumus apbalvojumu “Goda novadnieks” un “Atzinība”,  piešķiršanai var iesniegt Madonas novada domes deputāti, valsts un pašvaldības iestāžu vadītāji, nevalstisko organizācijas pārstāvji, juridiskas personas, fiziskas personas (ne mazāk kā 10 pilngadīgas personas), savukārt ieteikumus apbalvojuma “Pateicība” piešķiršanai var iesniegt pašvaldību iestāžu vadītāji, pašvaldības izpilddirektors, nevalstisko organizācijas pārstāvji, juridiskas personas, fiziskas personas (ne mazāk kā 5 pilngadīgas personas).

Ieteikt kandidātus kādam no pašvaldības apbalvojumiem iespējams līdz š.g. 1. oktobrim aizpildot Ieteikuma veidlapu, kurā jānorāda informācija, gan par ieteikto kandidātu, gan jāidentificē ieteicējs.

Aizpildītus ieteikumus Pašvaldības apbalvojuma piešķiršanai iesniedz pašvaldības Komisijai, sūtot ieteikumus elektroniski uz elektroniskā pasta adresi pasts@madona.lv vai iesniedzot personīgi vai pa pastu Madonas novada pašvaldības Lietvedības nodaļā Saieta laukumā 1, Madonā, Madonas novadā, LV-4801, vai jebkurā Madonas novada Klientu apkalpošanas centrā vai pagastu vai apvienību pārvaldēs.

Pašvaldības apbalvojumi “Atzinība” un “Goda novadnieks” tiks pasniegti svinīgā ceremonijā valsts svētku nedēļā (16. novembrī). 

Vēršam uzmanību, ka ieteikuma veidlapa ir vienota iesakot kandidātu kādam no apbalvojumiem, taču ieteikšanas kārtība var atšķirties, tādēļ, lai izvairītos no pārpratumiem pirms ieteikuma aizpildīšanas lūdzam iepazīties ar nolikumu par Madonas novada pašvaldības apbalvojumiem un to piešķiršanas kārtību. Tālrunis uzziņām – 29609719.

Aicinām iedzīvotājus būt aktīviem, pieteikt savus kandidātus, jo Madonas novadā netrūkst cilvēku, kuru devums novadam ir pelnījis atzinību un augstu novērtējumu.

Informāciju sagatavoja: Egils Kazakevičs, Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists

 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums