Aicinām iedzīvotājus uz tikšanos par rotaļu laukuma būvniecību Lazdonā!

iesūtīts: 2024.07.15 17:12
22. jūlijā, pulksten 18:00, Dārza ielā 3a, Lazdonā, iedzīvotāji aicināti uz tikšanos ar Madonas novada pašvaldības pārstāvjiem, lai pārrunātu ieceri par rotaļu laukuma izbūvi.

Ieceres attīstības pašreizējais posms:

Šobrīd ir izstrādāta būvniecības ieceres dokumentācija projektam “Rotaļu laukuma izbūve” Dārza ielā 3A, Lazdonā, zemes gabalā ar kad.nr. 70660020103, pēc Madonas novada pašvaldības pasūtījuma. Projekta dokumentācija atbilst Madonas novada, Lazdonas pagasta plānojuma atļautajai izmantošanai – Dabas apstādījumu teritorija (DA), kur bērnu rotaļu laukums ir viena no galvenajām atļautajām izmantošanām un Vispārīgajos būvnoteikumos definētajam statusam.

Madonas novada pašvaldība ir veikusi iepirkumu “Rotaļu laukuma iekārtu piegāde publiskajam laukumam Lazdonā, Madonas novadā”,(identifikāc. Nr. MNP2023/52_ELFLA), paredzot iegādāties rotaļu iekārtas dažādām vecuma grupām un lietās gumijas segumu.

Tiek gatavota jauna iepirkuma dokumentācija būvdarbiem, lai izbūvētu rotaļu laukumu un labiekārtotu teritoriju saskaņā ar izstrādāto izpilddokumentāciju.

Projekts tiek īstenots ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākumu 19.2. „Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītu vietējās attīstības stratēģiju” aktivitātē 19.2.2. “Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas” un vietējās attīstības stratēģiju „Cilvēks, vieta, darbs Madonas reģionā 2015.-2020.”. Projekts atbilst rīcībai 2.3. “Pašvaldību kultūras, sabiedrisko aktivitāšu un sporta infrastruktūras, ar to saistīto teritoriju sakārtošana un kvalitātes nodrošināšana” ietvaros.

Galvenā projekta mērķa grupa ir Lazdonas pagasta iedzīvotāji, kuriem, izveidojot laukumu, tiks palielinātas bezmaksas aktīvās atpūtas iespējas, veicināts veselīgs, drošs dzīvesveids un lietderīga brīvā laika pavadīšana. Lazdona atrodas aptuveni 3 km attālumā no Madonas, līdz ar to laukuma izbūves interesenti ir arī pilsētas iedzīvotāji, kuri ērti, jebkurā laikā varēs apmeklēt laukumu.

Par izstrādāto ieceri:

ARHITEKTONISKAIS UN KONSTRUKTĪVAIS RISINĀJUMS

Projekta uzdevums ir veidot mūsdienīgu labiekārtojumu rotaļu laukumam, nodrošinot sasaisti ar Lazdonas ciemata ārtelpu, veidojot ģimenei pievilcīgu atpūtas vidi. Projekta risinājumi paredz nodrošināt objektā universālā dizaina principiem atbilstošu vidi.

1.Rotaļu un atpūtas zona – Rāpšanās struktūra, kombinētās šūpoles, batuts un karuselis izvietoti vienotā zonā ar gumijas segumu. Rotaļu komplekss ar slidkalniņiem, 3D kubi un smilšu kaste izvietoti vienotā zonā ar gumijas un smilts segumu. Rotaļu iekārtas galvenokārt paredzētas vecuma posmam no 1-12g., bet labiekārtojums piemērots ikvienai vecuma grupai. Starp abām rotaļu laukuma zonām paredzēta atpūtas vieta ar radiāliem soliem. Nokļūšanu rotaļu laukumā nodrošina trīs ieejas. Visam laukumam paredzēts ieklāt dažādus segumus, bez līmeņa starpībām ar vienmērīgu kritumu uz austrumu pusi, nodrošinot ērtu piekļūšanu jebkurai zonai ar bērnu ratiņiem.

2.Gājēju zona – Visas zonas: auto novietni, rotaļu laukuma teritorijas un Dārza ielu savstarpēji savieno gājēju zonas ar versaļas tipa segumu. Lai izgaismotu gājēju un rotaļu zonas, paredzēts uzstādīt divpusējo laternu esošajās laternu vietās.

3.Autonovietnes zona – Gar Dārza ielu paredzēta vieta 7 automašīnām ar versaļas tipa segumu. Autonovietni no gājēju zonas nodala trotuāra apmale 80x200x1000, kura izbūvējama seguma līmenī. Starp autonovietnēm izbūvēta norobežojoša impregnēta koka brusa 150x150,versaļas tipa seguma līmenī. Uzstādāma ceļa zīme ar norādi par paralēlās parkošanās veidu.

4.Apstādījumu zona – Gājēju zonas un autonovietnes norobežošanai paredzētas divas apstādījumu zonas. Kā arī rotaļu laukuma Ziemeļu un Dienvidu pusē paredzēti norobežojoši stādījumi. Brīvi augošu stādījumu grupas paredzētas arī teritorijas A pusē gar valsts autoceļa bērzu rindu, lai radītu dabīgu barjeru starp atpūtas zonu un brauktuvi, slāpētu putekļus un troksni. Tiek saglabātas esošās vecās ābeles, kuras vietai piešķir papildus noēnojumu un bagātina ainavisko vērtību.

5.Veloturētāju zona – Rotaļu laukuma Ziemeļu un Dienvidu pusēs, pie ieejām laukumā izvietoti 4 velo turētāji.

6.Brīvkrāns - Laukuma rietumu pusē pie vidējās ieejas, paredzēts izvietot ūdens brīvkrānu jeb dzeramā ūdens staciju laukuma apmeklētāju vajadzībām.

Kopējais teritorijas apbūves laukums: 770m2


Informāciju sagatavoja: Agnese  Silupa, Madonas novada pašvaldības attīstības nodaļas ainavu arhitekte

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums