Cemety datubāzē pieejama informācija par Madonas kapiem

iesūtīts: 2024.06.28 09:47
Maija beigās noslēgusies Madonas kapu digitalizācija, tādējādi Madonas novads pievienojies vairāk nekā 500 digitalizēto kapsētu sistēmai valstī – Cemety.

Jau vairākus gadus Latvijā notiek kapsētu digitalizācija - elektroniskās datu bāzes veidošana par apbedījumiem, kapsētu atrašanās vietām, ko veic uzņēmums Cemety. Digitalizācija ir kapsētu elektroniski atainota shēma ar vietu numuriem un apbedīto personu uzskaiti šajās kapavietās.

Madonas kapos sadarbībā ar Madonas novada pašvaldības domi digitalizēti vairāk nekā 11 tūkstoši kapavietu; karte pieejama >ŠEIT< vai cemety.lv mājaslapā, nomainot meklētāja sadaļu uz “Kapsētu meklēšana”, meklēt “Madonas kapi”.

Kapsētās, kas ir digitalizētas, iespējams meklēt apbedītos pēc vārda un/vai uzvārda, dzimšanas, miršanas gada. Kartē ar trim dažādiem simboliem atsevišķi izceltas arī ievērojamu personību, Dziesmu svētku personību un Lāčplēša kara ordeņa kavalieru atdusas vietas. Katrai kapavietai pieejama arī foto fiksācija.

Sistēma paredzēta gan kapsētu uzturētāju un apsaimniekotāju, gan arī iedzīvoju ērtībai. Kapu pārziņiem nepieciešams veikt kapavietu aktēšanu, uzraudzību, jāslēdz līgumi – visas saistošajos noteikumos atrunātās darbības, tādēļ šāda sistēma ir ļoti noderīga. Savukārt iedzīvotājiem tā ir iespēja papildināt savas dzimtas ciltskokus, atrast tuvāku un tālāku radinieku, kādreizējo paziņu, draugu kapavietas, kas dažādu iemeslu, piemēram, kara, dēļ var nebūt zināmas. Tuviniekiem tā ir arī iespēja plānot kapavietu kopšanu, sazināties ar kapu pārzini un tamlīdzīgi.

Informācija tiek papildināta, turklāt to darīt aicināti arī iedzīvotāji – par sev zināmām kapavietām papildus informāciju var iesūtīt uz epastu: info@cemety.lv.

Madonas novada pašvaldības Nekustamā īpašuma pārvaldības un teritoriālās plānošanas nodaļas vadītāja Ramona Vucāne teic, ka kapavietu digitalizācija visā novadā diemžēl atkarīga no budžeta iespējām, taču tas noteikti ir nākotnes virziens, kurā pakāpeniski jāsāk raudzīties.


Informāciju sagatavoja: Laura Kovtuna, Madonas novada pašvaldības centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums