.

Labklājības ministram viesojoties Madonā, atklāj grupu dzīvokļus un darbnīcas Mārcienā

iesūtīts: 2024.06.06 14:40
5. jūnijā Madonas novadu reģionālajā vizītē apmeklēja Labklājības ministrs Uldis Augulis, lai pārrunātu nodarbinātības, ģimeņu un sociālā atbalsta jomā jau paveikto, kā arī uzklausītu aktuālākās problēmas Madonas novadā. Reģionālās vizītes ir iespēja plašāk un nepastarpināti iepazīt situāciju dažādajos Latvijas reģionos.

Vizīte tika iesākta ar darba devēja - SIA “Baltic Block” - apmeklējumu. Ministru U. Auguli pozitīvi pārsteidza viena no Eiropā modernākajām palešu kompozītbloku ražotnēm, kas savu produkciju eksportē uz vairāk nekā 32 pasaules valstīm un nodarbina virs 100 darbinieku, turklāt īstenojot sociāli atbildīga uzņēmuma politiku.

Tiekoties ar domes priekšsēdētāju Agri Lungeviču un priekšsēdētāja vietniekiem Aigaru Šķēlu un Zigfrīdu Goru, tika pārrunāti pašvaldības darba izaicinājumi, valdības lēmumu ietekme uz tiem, kā arī pozitīvie piemēri iedzīvotāju labklājības veicināšanā novadā.

Mārcienas sociālās aprūpes centrā laipni uzņēma vadītāja Dace Zeile ar savu komandu. Modernākais un lielākais pansionāts novadā ar plašu pastaigu teritoriju ir silta un gaiša mājvieta 61 klientam.

Un kopš piektdienas Mārcienas ciems kļuvis vēl par diviem sociālajiem pakalpojumiem bagātāks! Sirsnīgā gaisotnē Latvijas Samariešu apvienības vadītājs Andris Bērziņš, Madonas novada sociālā dienesta vadītāja Ilze Fārneste, Uldis Augulis un Agris Lungevičs atklāja deinstitucionalizācijas projekta ietvaros izbūvētos Mārcienas grupu dzīvokļus. Tajā mājvietu radīs 16 personas ar garīga rakstura traucējumiem un/vai kustību traucējumiem; teju visi grupu dzīvokļi jau arī aizpildīti. Tāpat ar 5. jūniju uzsākušas darboties specializētās darbnīcas, kas nodrošinās darba prasmju apguvi.

Pēc vizītes Madonā ministrs tālāk devās uz Varakļānu novadu, kur tikās ar domes vadību, apmeklēja pašvaldības sociālās un veselības aprūpes centrus, kā arī atjaunoto sociālo daudzdzīvokļu māju.


FOTO GALERIJA >Baltic Block< |  >Grupu dzīvokļu atklāšana<

Informāciju sagatavoja: Laura Kovtuna, Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums