.

Madonas novada pašvaldības darbinieki stiprina vadības un komunikācijas prasmes

iesūtīts: 2024.02.01 10:23
Š.g. 19. janvārī noslēdzās klātienes un tiešsaistes semināri, kuros Vidzemes pašvaldību izpilddirektori un speciālisti, kopumā ap 300 pašvaldību darbinieku, apguva vadības un komunikācijas prasmes, kas tiem noderēs turpmākajā ikdienas darbā gan prasmīgi vadot darba kolektīvus, gan savstarpējā komunikācijā, gan arī saziņā ar iedzīvotājiem. Mācības apmeklēja arī vairāk nekā 30 Madonas novada pašvaldības darbinieki.

Apmācības Vidzemes plānošanas reģions (VPR) organizēja  ar mērķi padarīt efektīvāku gan iekšējo, gan ārējo pašvaldību komunikāciju. Iegūtās zināšanas vairos pašvaldību kapacitāti publisko pakalpojumu nodrošināšanā. Šāda zināšanu stiprināšana ir īpaši būtiska apstākļos, kad līdz ar administratīvi teritoriālo reformu pašvaldību administrācijām un speciālistiem nācās pārorientēties jaunai darba kārtībai.

Tiešsaistē sešu vebināru ciklam pieslēdzās 269 pašvaldību un VPR speciālisti, savukārt divās klātienes darbsemināru nodarbībās vadības prasmes apguva 14 izpilddirektori un viņu vietnieki no astoņām Vidzemes pašvaldībām.

Pašvaldību speciālisti sešu vebināru ciklā “Pašvaldību darbinieku efektīva komunikācija publisko pakalpojumu sniegšanā pēc ATR” apguva dažādus komunikācijas aspektus, kas ikdienas saziņā ļaus prasmīgi integrēt organizācijas misiju un mērķus. Tika pievērsta uzmanība lojalitātei un kolektīvajai atbildībai, motivācijas saglabāšanai, visbeidzot aizvadot praktiskas nodarbības par efektīvu komunikāciju e-pastos.

Atsevišķi tika sagatavots mācību kurss arī pašvaldību izpilddirektoriem un viņu vietniekiem, lai stiprinātu vadības prasmes. Darbsemināru "Vadības prasmju stiprināšana pašvaldības publisko pakalpojumu sniegšanā pēc ATR" cikla ietvaros divās nodarbībās tika  apskatīta pašvaldības misijas un mērķu sasaiste un integrēšana komandas vadības procesos. Tēmas skāra darbinieku  motivēšanu, individuālo sarunu vadīšanu un to nozīmību komandas veidošanā un darba efektivitātes palielināšanā un labbūtības veicināšanā. Tika apgūtas dažādas sarunu metodes, kā arī tika veikts sava darba un rīcību audits un tika identificēti trūkumi komandas šī brīža komunikācijā, fiksējot risinājumus, kā to uzlabot.

Mācību dalībniece, Madonas novada pašvaldības vecākā speciāliste-nekustamā īpašuma nodokļa administratore Velta Vilšķērste atzīst: “Strādājot kolektīvā, liela nozīme ir individuālās un kolektīvās atbildības saskaņai, jābūt kolektīvai uzticībai. Ja ir kopīgas problēmas, tad tās arī jārisina kopīgi. Varējām apgūt iemaņas, kā komunicēt  ar klientiem bez stresa, kopīgi atrisinot problēmas, kā arī iemācījāmies paņēmienus, kā atbrīvot no stresa arī sevi. Labs ieguvums bija darbsemināru cikla nodarbībai par  e- komunikāciju ar klientiem.”

Vidzemes plānošanas reģions vebināru ciklu un darbseminārus organizēja Eiropas Savienības Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna investīcijas 3.1.1.2.i. “Pašvaldību kapacitātes stiprināšana to darbības efektivitātes un kvalitātes uzlabošanai” ietvaros; projekta finansējuma saņēmējs un vadošais partneris ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Projekta mērķis ir celt pašvaldību kapacitāti to darbības efektivitātes un kvalitātes uzlabošanai administratīvi teritoriālās reformas kontekstā, lai pašvaldības spētu nodrošināt tām likumos noteikto autonomo funkciju izpildi salīdzināmā kvalitātē un pieejamībā, kā arī spētu sniegt iedzīvotājiem kvalitatīvus pakalpojumus par samērīgām izmaksām atbilstoši aktuālajām demogrāfiskajām tendencēm.


Anita Āboliņa, Vidzemes plānošanas reģions

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums