.

Aicinām ziedot līdzekļus Madonas novada sadraudzības pilsētai Bobrinecai Ukrainā!

iesūtīts: 2023.09.08 10:40
Latvijā trauksmes sirēnas mēs dzirdam tikai VUGD pārbaužu laikā. Ukrainā tās ir ikdienas rutīna. Latvijā uguņošanu mēs vērojam sagaidot Jauno gadu. Ukrainā raķešu uzbrukumi nerimst dienu un nakti. Latvijā mēs jūtamies droši savās mājās. Ukrainā drošākā vieta ir bumbu patvertne. Latvijā no saviem tuviniekiem mēs visbiežāk atvadāmies pēc ilga mūža vai cīņas ar slimību. Ukrainā karš nesaudzīgi nopļauj jaunos un spēcīgos - tautas ziedu un nākotni. Latvijā mēs ziedojam Ukrainai, lai Ukrainā karu nomaina miers!

Madonas novada pašvaldība ir saņēmusi palīdzības lūgumu no Bobrinecas pašvaldības, ar aicinājumu sniegt atbalstu gumijas grīdas seguma iegādei, kas nepieciešams uzklāšanai Bobrinecas mācību iestādēs, kurās bērni patveras laikā, kad tiek izziņota gaisa trauksme, kā arī strāvas ģeneratoru un portatīvo uzlādes staciju iegādei, lai nodrošinātu Bobrinecas iestāžu darbu laikā, kad pārrauta elektrības padeve. 

Madonas novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Sarkanā Krusta Madonas komiteju, iespēju robežās jau ir sniegusi un turpinās sniegt atbalstu mūsu sadraudzības pilsētai Ukrainā, Bobrinecai, taču aicinām arī ikvienu novada iedzīvotāju pievienoties, ziedojot naudu to lietu iegādei, kas vitāli nepieciešamas Bobrinecas bērniem, kara veterāniem, kā arī ikvienam pilsētas iedzīvotājam, kura dzīvi ik dienas ietekmē agresorvalsts – Krievijas uzbrukumi. Ziedojumu vākšanas akcija ilgs līdz septembra beigām. Tai noslēdzoties tiks iegādāts nepieciešamais aprīkojums un Madonas novada pašvaldība to nogādās Bobrinecā.

Neraugoties uz attālumu, valodas barjeru vai kultūras atšķirībām, mēs varam pozitīvi ietekmēt to cilvēku dzīves, kuras šobrīd plosa karš. Katrs dāvinājums, ziedojums ir maza uzvara. Tā ir uzvara cīņā ar netaisnību, vienaldzību, necilvēcību. Katra mazā uzvara tuvina uzvaru lielajā karā, kuru šobrīd varonīgi izcīna Ukrainas tauta.

VAJADZĪBU SARAKSTS

1.       Gumijas grīdas segums. Nepieciešams uzklāšanai Bobrinecas mācību iestādēs, kur bērni patveras laikā, kad izziņota gaisa trauksme.

-         320 kv.m. skolai, kurā mācās 771 bērns.

-         233 kv.m. pirmsskolas izglītības iestādei, kuru apmeklē 168 bērni.

2.       Ar benzīnu darbināmas rezerves enerģijas piegādes sistēmas (elektroģeneratori) Bobrinecas novada iestāžu darba nodrošināšanai un portatīvās uzlādes stacijas:

-         20  kW jauda;

-         10  kW jauda;

-         7,5 kW jauda;

-         5,0 kW jauda.

-         portatīvās uzlādes stacijas EcoFlow vai ekvivalents (0,6-2 kW jauda).

Latvijas Sarkanā Krusta Madonas komitejas rekvizīti ziedojumiem:

LATVIJAS SARKANAIS KRUSTS 

Reģ.Nr. 40008002279

AS "Swedbanka" HABALV22

Konts LV26HABA 0551 0129 6709 1

Maksājuma mērķī jānorāda “Ziedojums Ukrainai”

Ziedojumus iespējams veikt arī skaidrā naudā LSK Madonas komitejas telpās  Blaumaņa ielā 3, Madonā. Lūgums iepriekš pieteikties zvanot uz tālruni:  26 436 684

Tālruņi uzziņai jautājumos par ziedojumiem: 26 436 684 vai 25 942 682

Ziedošanas akcija ilgs līdz 30. septembrim.

Paldies, ikvienam, kas domās un darbos ir kopā ar Ukrainas tautu!

Informāciju sagatavoja: EGILS KAZAKEVIČS, Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums