.

Par Nekustamā īpašuma nodokļa paziņojumu saņemšanu elektroniskā formā

iesūtīts: 2023.09.04 13:19
SIA ZZDats ir veikusi visu Latvijas novadu informācijas analīzi par to, cik procenti nekustamā īpašuma nodokļa (turpmāk tekstā – NĪN) maksātāju ir pieteikušies maksājuma paziņojuma saņemšanai elektroniskā formā. Izrādās, ka 2022. gadā mūsu novads to 28 novadu vidū, kas nav Pierīgas zona, bija 19. vietā ar 27.5%, bet 2023. gadā - 15.vietā ar 34% fiziskām personām elektroniski nosūtītu NĪN maksāšanas apziņojumu. Juridiskām personām šie skaitļi attiecīgi bija 19. vieta ar 69.6% un 22. vieta ar 72.9% elektroniski nosūtītu maksāšanas paziņojumu. Protams, dokumentu aprite nav nekāda sporta arēna, kur būtu savā starpā jāsacenšas, taču zināmu priekšstatu par to, cik lielā mērā mēs izmantojam iespējas taupīt laiku un līdzekļus, šie skaitļi dod.

Ņemot vērā minēto, Madonas novada pašvaldība aicina visus, kas nav uz “Jūs” ar datoru, planšeti vai mobilo telefonu, pieteikties NĪN maksāšanas paziņojumu saņemšanai elektroniskā formā. Tas ir izdarāms vismaz divos veidos:

1. Aizpildot  un iesniedzot pašvaldības mājas lapā E-adrese/veidlapas atrodamo iesniegumu par saziņai turpmāk izmantojamo elektroniskā pasta adresi fiziskām vai juridiskām personām:

  • Iesniegums par saziņai turpmāk izmantojamo elektroniskā pasta adresi fiziskām personām
 Par saziņai turpmāk izmantojamo elektroniskā pasta adresi
  • Iesniegums par saziņai turpmāk izmantojamo elektroniskā pasta adresi juridiskām personām
 Par saziņai turpmāk izmantojamo elektroniskā pasta adresi

2. Sekojot SIA ZZDats dotajai instrukcijai:

  1. Nekustamā īpašuma īpašniekam portālā www.epakalpojumi.lv nepieciešams autentificēties izmantojot interneta bankas vai e-paraksta autentifikācijas rīku.
  2. Sadaļā “Nekustamais īpašums” --> “E-pasta un SMS pieteikums” nepieciešams norādīt pašvaldību, e-pasta adresi un mobilā tālruņa numuru. Norādot mobilā tālruņa numuru, ir iespējams pieteikties SMS atgādinājumiem par NĪN samaksas termiņa tuvošanos. 
  3. Apstiprināt ievadītās e-pasta adreses pareizību, atverot saiti saņemtajā e-pasta adreses apstiprināšanas paziņojumā.

Svarīgi! Ja iedzīvotājs aktivizē Latvijas valsts oficiālo e-adresi, tad papildu darbības nav jāveic un pašvaldība automātiski NĪN MP nosūta uz iedzīvotāja e-adresi.

Pieteikšanās SIA ZZDats uzturētajā portālā ir daudzējādā ziņā izdevīgāka, jo tur jebkurā laikā var redzēt gan savus maksāšanas paziņojumus, gan vēl maksājamo NIN summu, ieskaitot nokavējuma naudas, gan arī ļoti vienkārši veikt nodokļa samaksu.

Paldies visiem tiem, kas jau ir pieteikušies NĪN maksāšanas paziņojumu saņemšanai elektroniskā formā.


Velta Vilšķērste

Madonas novada pašvaldības vecākā speciāliste-

nekustamā īpašuma nodokļa administratore

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums