.

Madonas novadā notiks 26. latviešu mūzikas svētki

iesūtīts: 2023.07.13 13:46
Šovasar Madonas novadā notiek 26. latviešu mūzikas svētki, kas Valsts kultūrkapitāla fonda redzējumā ir viens no desmit pasākumiem, kas tiek atbalstīts mērķprogrammā “Valstiski nozīmīgi kultūras pasākumi”.

No 16. līdz 22. jūlijam Jumurdas muižā notiks topošo mūziķu iecienītā vasaras nometne Daba pilna mūzikas. Nometnes veiksmes stāstu veido ne vien izcilie meistarklašu pedagogi, mēs lepojamies arī ar brīnišķīgajiem nometnes vadītājiem. Šogad piedalīsies 80 bērni un jaunieši no 28 Latvijas mūzikas skolām.

No 26. jūlija līdz 4. augustam Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolu pieskandēs nu jau Baltijas jauno komponistu meistarklases. 

26. latviešu mūzikas svētku koncerti Madonas novadā no 29.07.23. – 04.08.23.

Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skolā, Cesvaines pilī un Cesvaines evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kā ik gadu svētku ietvarā, katru vakaru skanēs latviešu mūzikas šedevri izcilu mākslinieku izpildījumā. Bagātināsimies ar 20. gadsimta latviešu klasiķu un mūslaiku skaņražu komponēto mūziku. Dzirdēsim pavisam svaigi rakstītas mūzikas pirmatskaņojumus un turpināsim iesākto tradīciju, vienu vakaru atvēlot nakts džeza koncertam. Šogad koncertu viens no raksturīgākajiem vaibstiem būs tāds, ka gandrīz katru vakaru varēsim baudīt divu dažādu, atšķirīgu kameransambļu skanējumu.

Detalizētu informāciju par šiem koncertiem skatīt zem sekojošās saites: https://musicmadona.lv/sakums

Svētkus organizē: Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skola sadarbībā ar Vidzemes jauno talantu atbalsta fondu. Svētkus finansiāli atbalsta:  Madonas novada pašvaldība, Valsts kultūrkapitāla fonds. Svētkus atbalsta: Cesvaines evaņģēliski luteriskā baznīca, Cesvaines pils, Madonas Valsts ģimnāzija, Madonas reģiona laikraksts “Stars”, Latvijas Radio 3.

 Informāciju sagatavoja: Mārtiņš Bergs, Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skoals direktors
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums