.

Pārrunāta sadarbības līguma slēgšana ar Bobrinecas pilsētu Ukrainā

iesūtīts: 2023.04.21 10:04
Šonedēļ tika sperts nākamais solis uz ciešāku sadraudzības saišu izveidi starp Madonas novada pašvaldību un Kirovohradas (Кіровоградськ) apgabala Bobrinecas (Бобринець) pilsētu Ukrainā.

20. aprīlī notika abu pašvaldību pārstāvju tikšanās tiešsaistē. Tās laikā tika skarti jautājumi, kas saistīti ar sadarbības līguma slēgšanu, kā arī pārrunāti konkrēti sadarbības virzieni. Īstermiņā tā varētu būt materiālās palīdzības sniegšana Bobrinecai, kā piemēram, specializēts aprīkojums Ukrainas iedzīvotājiem, kas iziet rehabilitācijas kursu Bobrinecā, un cita veida palīdzība. Kā reāli, jau īstermiņā īstenojami sadarbības virzieni varētu būt bērnu un jauniešu nometņu rīkošana, savstarpēja pieredzes apmaiņa (nākotnē, iespējams, arī eirointegrācijas jautājumos), starpkultūru saišu stiprināšana u.c. jomas. Plānots, ka svinīgā līguma parakstīšana, klātienē piedaloties Bobrinecas pilsētas pārstāvjiem, varētu notikt jau jūnija sākumā - Madonas pilsētas svētku laikā.

Tiešsaistes sanāksmē Madonas novada pašvaldību pārstāvēja Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieki Zigfrīds Gora un Artūrs Čačka, pašvaldības izpilddirektors Uģis Fjodorovs un domes deputāti: Vita Robalte, Valda Kļaviņa, Andris Dombrovskis un Andris Sakne. Savukārt no Bobrinecas puses piedalījās pilsētas mērs. Leonīds Kravčenko (Леонид Кравченко), pilsētas mēra pirmais vietnieks Valentīns Muzika (Валентин Музыка), pilsētas mēra vietnieki Natālija Javorska (Наталья Яворская) un Jevgeņijs Kuļiks (Евгений Кулик), kā arī domes deputāti Anatolijs Cesarskis (Анатолий Цесарский) un Vladimirs Karpuks (Владимир Карпук). Sanāksmē piedalījās arī Ukrainas Mazo pilsētu asociācijas izpilddirektore Oksana Kiriļjuka (Оксана Кирилюк), kuras aicinājumam veidot sadarbību ar kādu no Ukrainas pašvaldībām, kā vienu no potenciālajiem sadraudzības partneriem piedāvājot tieši Bobrinecas pilsētu, pirms pāris mēnešiem atsaucās domes deputāti.

Jau ziņojām, ka marta nogalē uz Bobrinecu devās Madonas novada pašvaldības dāvātais gāzes apkures katls. Bobrineca kopš kara sākuma ir uzņēmusi un turpina uzņemt Ukrainas iedzīvotājus, kas bēg no karadarbības. Galvenokārt - no Krievijas īslaicīgi okupētajām teritorijām tuvumā esošā Mikolajivas (Миколаївськ) reģiona. Šobrīd pilsētā patvērumu raduši vairāk nekā 1000 Ukrainas iedzīvotāju no kara skartajiem valsts reģioniem.

Šī dāvinājuma nozīmīgumu tikšanās laikā īpaši akcentēja Bobrinecas mērs, norādot, ka Madona novada pašvaldība ir patiess Bobrinecas un Ukrainas draugs, jo tik būtiska atbalsta sniegšana pašvaldībai, ar kuru nav noslēgts sadarbības līgums, liecina par patiesu situācijas izpratni un vēlmi palīdzēt.  

Oksana Kiriļjuka un Bobrinecas pārstāvji sarunā atzīmēja, ka šobrīd Ukrainas pilsētu pašvaldības saskaras ar nopietnām grūtībām. Samazinās nodokļu ieņēmumi, jo daudzi ekonomiski aktīvie iedzīvotāji šobrīd ar ieročiem rokās aizstāv savu valsti. Arī daudzi pašvaldības darbinieki ir dzimtenes aizstāvju rindās, līdz ar to mazinājies ir arī administrācijas resurss. Neraugoties uz izaicinājumiem, ko radījis karš, ukraiņi nezaudē ticību savai uzvarai un tam, ka valstī iestāsies labāki laiki.   

“Mēs uzvarēsim, jo mūsu pusē ir taisnība. Viņi ir agresors, bet mēs cīnāmies par savu dzimteni”, pārliecību par Ukrainas un tās varoņu uzvaru pauda Bobrinecas mērs Leonīds Kravčenko.  

Informāciju sagatavoja: Egils Kazakevičs, Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums