.

Madonas pilsētas iedzīvotāji aicināti pieteikties lapu maisiem

iesūtīts: 2023.04.18 09:53
Madonas pilsētā jau vairākus gadus, tiek dalīti lielie lapu maisi (Big Bag) bioloģiski noārdāmo atkritumu apsaimniekošanai. Pilsētas iedzīvotāji šo iespēju izmanto, lai sakoptu ne tikai savu teritoriju, bet arī īpašumam pieguļošo pašvaldības teritoriju.

Pagājušajā gadā iedzīvotāju neapmierinātību izraisīja lapu maisu pieejamība, jo uz vienu adresi dalījām vienu maisu, daudzdzīvokļu mājām divus maisus. Privātmājās ir salīdzinoši liels bioloģiski noārdāmo atkritumu apjoms- vecā zāle, lapas, dārza atkritumi u.t.t.. Daudzdzīvokļu mājās galvenokārt tās ir lapas un vecā zālē no iekšpagalmiem. Tāpat iedzīvotāji labprāt sakopj arī īpašumam piegulošo teritorija, pie nosacījuma, ja ir kur šīs lapas salikt. Lai atbalstītu iedzīvotāju iniciatīvu sakopt apkārtējo vidi un nodrošinātu elastīgāku attieksmi lapu maisu izsniegšanā, piedāvājam šādu lapu maisu izsniegšanas modeli:

 

Izsniedzamo lapu maisu skaits, gab

Pieļaujamais lapu maisu saturs

Privātmāja

2

Koku lapas, zāle, puķu laksti

Daudzdzīvokļu māja

4

Koku lapas, zāle, puķu laksti

Īpašumi, kuri robežojas ar Pašvaldībai piederošu zemes gabalu uz kura ir koki

Pēc nepieciešamības

Koku lapas, zāle, puķu laksti

Maisu varēs saņemt Īpašumu uzturēšanas dienestā Gaujas ielā 37, Madonā darba dienās no 8.00-17.00 iepriekš piesakoties zvanot uz mob.tel. 28009914 un nosaucot adresi un nepieciešamo lapu maisu skaitu. Lapu maisi ir numurēti, izsniegšanas brīdī iedzīvotājs parakstās, ka ir informēts par kārtību ko drīkst likt Lapu maisā un cik ilgā laikā maiss ir jāsagatavo izvešanai. Lapu maisam jābūt novietotam kravas mašīnai brīvi piebraucamā vietā, pēc iespējas tuvāk ielas malai. Lapu maisu nedrīkst novietot zem koku zariem un elektrības vadiem. Daudzdzīvokļu māju apsaimniekotājiem jāizvērtē Lapu maisa novietošana, lai pagalmos novietotie transporta līdzekļi netraucētu lapu maisa savākšanu.

Lapu maisos AIZLIEGTS ievietot:

1.     zāģu skaidas, dārzeņus, ābolus u.c. bioloģiski noārdāmos atkritumus, kuri radušies iztīrot malkas šķūnīti vai pagrabu;

2.     sausos sadzīves atkritumus, stiklu, apģērbu, azbestu saturošus priekšmetus, krāsu un laku bundžas u.c. atkritumus;

3.     papīru, kartonu u.c. iepakojumu;

4.     celmus, zarus, akmeņus, būvgružus u.c materiālus.

Savācot lapu maisus no iedzīvotājiem, tiks veikta vizuāla apskate, lai konstatētu vai Lapu maisā ir ievietoti neatļauti priekšmeti. Ja Lapu maisā tiks konstatēti neatļauti priekšmeti, Īpašumu uzturēšanas dienesta darbinieki sazināsies ar iedzīvotāju un informēs par nepieciešamību izšķirot Lapu maisa saturu. Vai arī iedzīvotājam pašam būs jāorganizē maisa izvešana par maksu (“Madonas Namsaimnieks” SIA pēc uzņēmuma apstiprinātā izcenojuma). Konkrētā adrese tiks iekļauta “melnajā sarakstā” un turpmāk Lapu maisus nedrīkstēs saņemt.

Ja Īpašuma uzturēšanas dienesta darbinieki maisa iztukšošanas laikā konstatē, ka maisā iedzīvotājs ir ievietojis atkritumus, ko nedrīkst maisā ievietot, tad tiek veikta fotofiksācija, paziņots iedzīvotājam un adrese tiks iekļauta “melnajā sarakstā” un turpmāk lapu maisus nedrīkstēs saņemt.

Aicinām iedzīvotājus pirms maisu pasūtīt, izvērtēt, vai tas ir nepieciešams, kā arī lapu maisus laicīgi atgriezt, jo arī citiem iedživotājiem šīs paklapojums ir nepieciešams.  

Lapu maisu izsniegšanu iedzīvotājiem uzsākta 13. aprīlī un noslēgsies 12.maijā. Lapu maisu savākšanu plānots pabeigt 17.maijā.

Šajā kartē var iepazīties ar lapu maisu sadalījumu Madonas pilsētā: KARTE

Informāciju sagatavoja: GITA LUTCE, Madonas pilsētas Īpašumu uzturēšanas dienesta vadītāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums