.

12. februārī tiks atklāts Biksēres hokeja laukums

iesūtīts: 2023.02.09 12:55
Š.g. 12. februārī ar hokeja turnīru Sarkaņu pagasta Biksērē tiks atklāts Eiropas Jaunatnes gada ietvaros uzbūvētais āra hokeja laukums.

Ideja par hokeja laukumu radās jau sen. Jau 2021.gada rudenī, Sarkaņu pagasta pārvaldes vadītājs Sandis Kalniņš mudināja meklēt iespēju šāda projekta realizācijai. Ņemot vērā notikumus pasaulē, nākamajā pavasarī, bija skaidrs, ka pārvaldes budžetā šādam projektam naudas nebūs, bet ideja bija tik aizraujoša un saistoša gan MFC Logs vadītājai, gan Sarkaņu pagasta pārvaldei un galu galā arī jauniešiem un vietējai kopienai kopumā.

Vasarā, jaunatnes darbinieku mācībās tika iegūtas dažādas zināšanas, iepazīti daudzi iedvesmojoši jaunatnes darbinieki un dzirdētas dažādas iedvesmojošas pieredzes, kas palīdzēja smelties drosmi un saņemties šim lielajam projektam! Saņemot atbalstu pārvaldē un kopienā uzsākām plānošanu. Uzsākām sponsoru meklēšanu un citu finansiālo risinājumu meklēšanu. Pētot dažādus risinājumus hokeja laukumu projektiem ar mazu budžetu, tikām pie idejas kā realizēt šo projektu. Uzrunājām VMS Timber, lūdzot atbalstīt ar kokmateriāliem hokeja laukuma bortu gatavošanai. Drīz vien saņēmām lielisku ziņu – VMS Timber bija ar mieru mūsu ideju atbalstīt! Matīss Kuba ar plašo VMS Timber komandu sagādāja brusas un plāksnes.

Zinot, ka materiāls ir sagādāts, ar lielu atbildību, pārvaldes vadītāja Sanda Kalniņa un  Multifunkcionālā centra Logs vadītājas Aigas Dzenes pārraudzībā, sākām darbus. Bortu skrūvēšana tika uzticēta atbildīgajiem, profesionālajiem un čaklajiem Sarkaņu pagasta pārvaldes darbiniekiem, kuri sev uzticēto darbu paveica ļoti labi. Visa projekta veiksmes atslēga nenoliedzami ir Sarkaņu pagasta iedzīvotāju un pārvaldes entuziasms.

Jāpiebilst, ka Madonas novada iedzīvotāju atbalsts ir nenovērtējams. Lielu pienesumu ar pieredzi un zināšanām sniedz hokeja entuziasts Sandis Gabranovs, bet cesvainieši Kārlis Dzenis un  Egils Jankovičs, darbu veikšanai, bez atlīdzības aizdeva savus instrumentus. Saprot, ka ar bortiem vien nepietiks, jaunietis Vairis Skurulis iesniedza jauniešu iniciatīvu projektu, kurš tika apstiprināts. Šādi piesaistījām nepilnu 1000 eiro dažādu sīkumu iegādei un pasākumu organizēšanai saistībā ar plānoto laukumu. Jauniešu iniciatīvas projekta ietvaros jau aizvadīta kopienas tikšanās, kur kopīgi plānojām ko un kā darīt, kā arī tika organizēta talka. Kopā ar kuplu talcinieku pulku veicām dažādus darbus un lējām pirmo kārtu ledus. Ar lielu entuziasmu brīvprātīgie biksērieši, cesvainieši un Madonieši dienu un nakti lej un līdzina ledu, jo īpaši Sarkaņu pārvaldes darbinieks Kārlis Kļaviņš, kurš neskaita stundas un strādā arī brīvdienās.  

Pirmie slidotāji jau laukumu paspējuši iemēģināt, bet gaidot patstāvīgu salu jau plānojam hokeja turnīru un laukuma atklāšanas svētkus! Arī šie pasākumi daļēji tiks finansēti no iniciatīvu projekta budžeta, bet lielu ieguldījumu sniedz Madonas novada uzņēmumi. Jau MFC Logs vadītājas kabinetā stāv Praulienas PLŪKT gardās tējas un skaistas medaļas un kausi turnīra dalībniekiem, ko sponsorēja UVISPORTS Madonā. Tā pat Kūku Feja gaida ziņu par konkrētu datumu, kad varēs visus sanākušos iepriecināt ar svētku kūku. Vēlreiz milzīgs paldies VMS Timber komandai par dāsno dāvinājumu. Kā Matīss Kuba, sarunā par dāvinājumu,  uzvēra KOMANDĀ IR SPĒKS. 

Sarkaņu pagastā, pateicoties KOMANDAI, esam realizējuši vērienīgu projektu, kurš priecē ne tikai biksēriešus, bet arī viesus. Aicinām sekot līdzi informācijai Multifunkcionālā centra Logs sociālo tīklu profilus: ŠEIT! 

 Uz tikšanas Biksēres hokeja laukumā! 

 Informāciju sagatavoja: Multifunkcionālā centra "LOGS" vadītāja Aiga Dzene 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums