.

SPRK apstiprinājusi jaunus ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus SIA "Madonas ūdens"

iesūtīts: 2022.10.11 15:30
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) š.g. 27.septembra sēdē trīs komersantiem – tostarp, SIA “Madonas ūdens”, apstiprinājusi jaunus ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus, kurš stāsies spēkā š.g. 1.novembrī.

SIA “Madonas ūdens” Madonas pilsētā, Aronas, Barkavas, Dzelzavas, Lazdonas, Ļaudonas, Liezēres, Mētrienas, Ošupes, Praulienas un Sarkaņu pagastā no š.g. 1.novembra ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,45 EUR/m3, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 2,08 EUR/m3. Plašāks jauno tarifu izklāsts: https://ieej.lv/wqKg6

Tarifi pieauguši tikai saistībā ar iekļautās elektroenerģijas izmaksu pieaugumu, pārējās izmaksu pozīcijas tarifos nav mainītas. Salīdzinot ar spēkā esošajiem tarifiem kopš š.g. 1.jūnija, ūdensapgādes pakalpojumu tarifs pieaugs par 0,20 eiro, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – par 0,46 eiro. Vērtēšanas laikā komersants iesniedza tarifu projektu veidojošo izmaksu pamatojošos dokumentus un tarifu projekta precizējumus. Rezultātā, salīdzinot ar sākotnēji SPRK vērtēšanai iesniegto, ūdensapgādes pakalpojumu tarifu komersants samazināja par 0,05 eiro un kanalizācijas pakalpojumu tarifu par 0,11 eiro.


Plašāk ar ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifiem citās Latvijas pilsētās var iepazīties SPRK interaktīvajā kartē. 

Kopumā (uz 06.10.22.) SPRK vērtēšanā ir 16 ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projekti. Par tiem vairāk iespējams uzzināt SPRK iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu interaktīvajā kartē.

Papildus SPRK aicina iepazīties ar interaktīvo materiālu “Par ko maksā ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotāji?”.

SPRK tarifus apstiprina bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), norādītie tarifi ir bez PVN.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir neatkarīga valsts iestāde, kas Latvijā uzrauga sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju (ap 600 regulēto komersantu) darbību, tirgus attīstību un rūpējas, lai iedzīvotāji saņemtu nepārtrauktus, drošus un kvalitatīvus sabiedriskos pakalpojumus par ekonomiski pamatotu cenu. SPRK regulē sabiedriskos pakalpojumus enerģētikas, ūdenssaimniecības, elektronisko sakaru, pasta, depozīta iepakojuma un sadzīves atkritumu apsaimniekošanas nozarē. Plašāk www.sprk.gov.lv.


‌Papildu informācijai: Ieva Lazdiņa,

Sabiedrisko attiecību vadītāja

ieva.lazdina@sprk.gov.lv

+371 26158480

www.sprk.gov.lv
 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums