.

Atklāts PII “Kastanītis” pārbūvētais ēdināšanas bloks

iesūtīts: 2022.09.06 10:23
2. septembrī, īstenojot Madonas novada pašvaldības investīciju projektā “Dzīvojamās mājas pārbūve par pirmsskolas izglītības iestādes ēku, Blaumaņa iela 19, Madona, Madonas novads” plānotās aktivitātes PII “Kastanītis” tika atklāts pārbūvētais ēdināšanas bloks.

Investīciju projekta “Dzīvojamās mājas pārbūve par pirmsskolas izglītības iestādes ēku, Blaumaņa iela 19, Madona, Madonas novads” ietvaros veikta ēkas lietošanas veida maiņa uz izglītības iestādi. 

Lai nodrošinātu higiēnas prasības darbinieku un saimniecības telpu blokā atbilstoši MK not. 890 “Higiēnas prasības bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem un izglītības iestādēm, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu” būvniecība tika veikta divās kārtās:

I kārtā – telpu pārplānošana -paplašinot grupiņu telpu, veikta cokolstāva pārbūve, nodrošinot ēdināšanas bloku ēdiena sagatavošanai, sadalei, uzglabāšanai, trauku mazgāšanai un uzglabāšanai, darbinieku garderobes telpu un tualetes telpas, paaugstināta ēkas ugunsnoturība;

II kārtā – labiekārtojuma atjaunošana un ērtas kustības ceļa izbūve starp ēkām zemesgabalā. Investīciju projekta īstenošanas kopējās izmaksas 188 974,17 eiro. Projekts pilnā apmērā realizēts par pašvaldības finansējumu.

Būvdarbus veica SIA “RUFS”, būvuzraudzību SIA “RM būvuzraudzība”, autoruzraudzību SIA “B&L projekti”.

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs 2. septembrī, piedaloties PII “Kastanītis” darbiniekiem un projekta realizētājiem, atklājot jauno ēdināšanas bloku neslēpa, ka šis projekts bija ļoti gaidīts, kā rezultātā PII “Kastanītis” audzēkņiem un personālam būs iespēja ar savu enerģiju un smiekliem apdzīvot un izbaudīt jaunās telpas.

“Liels paldies projektētājiem, būvniekiem, projektu ieviešanas nodaļai, bērnudārza vadībai par ieguldīto darbu tajā, lai projekts realizētos. Plānota izglītības iestāžu atjaunošana, sadarbojoties iesaistītajām pusēm, ir būtiska prioritāte, kas nodrošina kvalitatīvu un pieejamu izglītību visiem vecuma posmiem, un pašvaldībai ir jādara viss nepieciešamais, lai novadā atbalstītu ģimenes ar bērniem”, minēja Agris Lungevičs.

 

Informāciju sagatavoja: Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļa un Projektu ieviešanas nodaļa

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums