.

Klientu apkalpošanas centros būtiski atvieglota Gada ienākumu deklarāciju iesniegšana iedzīvotājiem

iesūtīts: 2022.04.04 17:29
Madonas novada Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centros (VPVKAC) ir pieejams pilnvarotā e-pakalpojums Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Gada ienākumu deklarācijas iesniegšanai. Pakalpojuma mērķis ir radīt vienlīdzīgu pieejamību valsts un pašvaldību pakalpojumiem visām sociālajām grupām, dodot iespēju ikvienam saņemt pakalpojumus elektroniski.

Lai e-pakalpojumus varētu saņemt arī tie iedzīvotāji, kuri neizmanto eID karti ar elektronisko parakstu vai internetbanku, ir izstrādāts īpašs risinājums – e-asistents jeb pilnvarotais e-pakalpojums. E-asistents ir VPVKAC darbinieks, kuram klients savā vārdā uztic pieteikt VID Gada ienākumu deklarācijas pakalpojumu. Līdz ar to, tas ir lielisks palīgs tiem iedzīvotājiem, kuriem nav pieejami jau minētie elektroniskās identifikācijas līdzekļi un tāpēc nav bijis iespējams izmantot e-pakalpojumus. Jaunais pakalpojums ļaus maksimāli samazināt iedzīvotājiem vajadzību iesniegt Gada ienākumu deklarācijas VID papīra formā.

Viss, kas jādara – jāņem savs personu apliecinošais dokuments (pase vai personas apliecība), jādodas uz tuvāko VPVKAC un jālūdz klientu apkalpošanas centra darbinieka palīdzība nepieciešamās formalitātes – pilnvarojuma nokārtošanā. Šis pilnvarojums būs spēkā tikai konkrētā pakalpojuma saņemšanai. Pēc pilnvarojuma parakstīšanas VPVKAC darbinieks klienta vārdā pieteiks nepieciešamo e-pakalpojumu un informēs klientu par pakalpojuma plānoto izpildes laiku un atbildes saņemšanas iespējām.

Nākotnē, izmantojot e-asistenta pakalpojumu, VID plāno papildināt pakalpojumu grozu Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centros.

Madonas novadā pieejami Valsts un pašvaldību Klientu apkalpošanas centri – Cesvainē, Ērgļos un Lubānā. Informāciju par klientu apkalpošanas centru darba laiku un kontaktinformāciju lūdzam skatīt ŠEIT

Laipni aicinām Cesvaines, Ērgļu un Lubānas iedzīvotājus izmantot šo lielisko iespēju!



Klientu apkalpošanas speciāliste

Kristīna Tropa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums