.

Madonas novada bibliotēka saņem bukletus “Kā rīkoties krīzes situācijā”

iesūtīts: 2022.03.11 10:12
Veicinot sabiedrības informētību par to, kā rīkoties krīzes gadījumā un kā parūpēties par savu un savu tuvinieku drošību, Aizsardzības ministrijas izstrādātais buklets “Kā rīkoties krīzes situācijā” šajās nedēļās tiek piegādāts publiskajās bibliotēkās, valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros un pašvaldību klientu apkalpošanas centros visā Latvijā.

9. martā Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 26. kājnieku bataljona karavīri bukletus piegādāja arī Madonas novada bibliotēkai. Bibliotēkas direktore Imelda Saulīte atzīst, ka interese par šāda veida informatīvajiem materiāliem bibliotēkas apmeklētāju vidū pieaug.

”Ļoti būtiski nodrošināt šīs informācijas pieejamību, tādēļ bukletus nogādāsim arī citā novada bibliotēkās”, uzsver Imelda Saulīte.   

Jāpiebilst, ka buklets ir pieejams lasīšanai latviešu, angļu un krievu valodā ar. Kopā ar bukletu tiks izplatītas arī faktu lapas par rezervistu militāro apmācību un Zemessardzi. Visi materiāli ir pieejami lasīšanai uz vietas, ne izdalei.

Bukletā “Kā rīkoties krīzes situācijā” sniegtā informācija un padomi ir veidoti tā, lai iedzīvotāji pēc iespējas labāk varētu sagatavoties dažāda veida krīzēm. Bukleta simbols ir starptautiski atzītais standarts “72 stundas”. Šis ir periods, kura laikā katram Latvijas iedzīvotājam būtu jāspēj parūpēties pašam par sevi, tādējādi ļaujot atbildīgajiem dienestiem krīzes pirmajās dienās sniegt palīdzību tur, kur tā visvairāk nepieciešama. Digitālais buklets latviešu, krievu un angļu valodā pieejams arī: https://www.sargs.lv/lv/tema/72stundas

Jāatgādina, ka rīcības buklets tika sagatavots 2020. gadā, ieviešot visaptverošas valsts aizsardzības sistēmu, kuras mērķis ir nodrošināt visas sabiedrības iesaisti krīzes plānošanā un pārvarēšanā. Bukletu Aizsardzības ministrija izstrādājusi ciešā sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, Valsts policiju un Valsts robežsardzi, kā arī citiem sadarbības partneriem un nevalstiskajām organizācijām.

Informāciju, izmantojot portālā www.sargs.lv pieejamo informāciju, sagatavoja Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists EGILS KAZAKEVIČS

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums