.

CSDD organizē konsultācijas braukšanā ziemas apstākļos operatīvo dienestu transportlīdzekļu vadītājiem Madonā

iesūtīts: 2022.02.16 09:24
Ik gadu VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) organizē konsultācijas braukšanā ziemas apstākļos, lai uzlabotu transportlīdzekļu vadītāju prasmes vadīt auto ziemā. Šoreiz, sadarbībā ar Madonas CSDD Klientu apkalpošanas centru un ar Madonas pašvaldības atbalstu, drošas braukšanas konsultācijas tiek organizētas operatīvo dienestu transportlīdzekļu vadītājiem.

Madonas kartinga trasē trešdien, 16.februārī, vienkopus pulcēsies līdz 24 operatīvo dienestu transportlīdzekļu vadītāji, kuri tiks sadalīti divās grupās. Nodarbību dalībniekiem tiks skaidroti drošas braukšanas pamati, veidota izpratne par bremzēšanas ceļa garumu, tā ietekmējošiem faktoriem ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un par to, kā izvairīties no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Tāpat interesentiem individuāli tiks sniegts skaidrojums par auto riepu stāvokli un to izvēli atbilstoši ikdienas braukšanas stilam.

“Paredzams, ka apmācībās operatīvo dienestu transportlīdzekļu vadītājiem stāstīsim par  biežākajām kļūdām, vadot spēkratu”, atklāj Biķernieku kompleksās sporta bāzes vadītājs un drošas braukšanas eksperts Normunds Lagzdiņš. “Autovadītājiem, īpaši ziemas apstākļos, ir tendence vairāk nekā vajag grozīt stūri, kas veicina auto izslīdēšanu. Otra kļūda ir neefektīva bremzēšana. Cilvēki baidās bremžu pedāli spiest asi un spēcīgi. Šāda kļūda krietni palielina bremzēšanas ceļa garumu, kas ekstremālās situācijās uz ceļa var izrādīties izšķiroši!’’

Tāpat šajā pasākumā Madonas kartinga trase tiks testēta un pārbaudīta, lai līdzīgas konsultācijas braukšanā ziemas apstākļos tiktu organizētas arī nākamajā ziemas sezonā, bet tad konsultācijām varēs pieteikties jebkurš interesents ar savu transportlīdzekli.

Bezmaksas drošas braukšanas konsultācijas notiek, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus. Autovadītāji atrodas katrs savā automašīnā un saziņa notiek ar rāciju palīdzību.

CSDD jau kopš 2015.gada piedāvā autovadītājiem bez maksas uzlabot savas braukšanas iemaņas ziemas apstākļos. Šajā laikā apmācībās piedalījušies jau vairāk nekā 5000 autovadītāju. CSDD rīkotās konsultācijas braukšanā ziemas apstākļos paredzētas arī nākamajā ziemas sezonā vairākās Latvijas pilsētās.



CSDD Komunikācijas departaments
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums