.

Ziemassvētku laika aktivitātes Madonā un Madonas novadā

iesūtīts: 2021.12.17 15:04
Pasaule ir tik gaiša un laimīga, cik laimīgu mēs to mākam ieraudzīt un citiem parādīt. Vēl tikai mirklis līdz brīdim, kad Ziemassvētku gaisma apspīdēs pasauli.

Informējam par Ziemassvētku laika aktivitātēm Madonā un Madona novadā:

  • Turpinot pagājušajā gadā atjaunoto tradīciju, arī šogad iedzīvotāji, uzņēmumi un iestādes ir aicināti piedalīties konkursā “Skaistākais Ziemassvētku noformējums”, izgreznojot savu māju fasādes, logus, jumtus un pagalmus ar skaistiem rotājumiem un svētku dekoriem. Tikai kopā mēs varam veicināt Ziemassvētku laikam un Jaunā gada tematikai atbilstošas sajūtas radīšanu pilsētā un pagastos. Konkursam pieteikties jāpagūst līdz 19. decembrim (ieskaitot).

  • Tāpat arī, saglabājot jauko pagājušā gada iniciatīvu – dot iespēju apkaimju iedzīvotājiem izrotāt kādu eglīti, kas novietota vistuvāk savai dzīves vietai, arī šogad Madonas pilsētā 17. decembrī tiks uzstādītas 7 eglītes dažādās vietās - Rūpniecības ielā, Veidenbauma ielā, Raiņa ielā, Kalna ielā, Augu ielā, Rīgas ielas apkaimē, kā arī privātmāju apkaimē Ezera ielā. Īstenojiet savas radošās ieceres, greznojiet eglītes, tādējādi radot svētku izjūtu sev, saviem kaimiņiem un savas apkaimes iedzīvotājiem. Lūgums pret citu iedzīvotāju izvietotajiem rotājumiem izturēties ar cieņu un rūpību. 

  • Arī šogad turpināsies pilsētas izgaismošana daudz košākās krāsās. Pagājušajā gadā iedibinājām tradīciju "Ziemassvētku gaismas ceļš", kad divpadsmit dažādās pilsētas vietās tika koncentrēti gaismas vides objekti, veidojot pastaigu maršrutu cauri visai pilsētai. Šogad šādu objektu būs kļuvis vairāk, gaismas ceļu izvēršot garāku un daudzveidīgāku. Īpašu pārsteigumu ceram sagādāt Priežu kalniņa apmeklētājiem, kur no 23. līdz 26. decembrim, katru dienu no plkst. 16.00 līdz 23.00, būs baudāmas īpaši veidotas multimediālas gaismas un skaņas instalācijas ar Ievas Kerēvicas ieskaņotiem stāstiem. Pilnā krāšņumā visi gaismas elementi pilsētvidē iemirdzēsies no 17. decembra līdz pat Zvaigznes dienai 2022. gadā. Noskaties 2021. gadā tapušo VIDEO un dodies sameklēt visus gaismas objektus šogad.

  • Kalendārs liecina, ka, arvien straujāk tuvojoties Ziemassvētku laikam, mēs lūkojam pēc dāvanām saviem mīļajiem un dažādiem gardumiem svētku galdam. Taču, lai decembris nepārvērstos iepirkšanās drudzī, aicinām Jūs sarūpēt mīļas, sirsnīgas, ar rokām darinātas un lolotas Ziemassvētku dāvanas tuviniekiem un iegādāties gardumus svētku galdam, izvēloties Madonas novada mājražotāju produkciju un amatnieku darinājumus attālināti vai klātienē 21., 22., vai 23.decembrī tirgus laukumā Madonā, Rīgas ielā 2a.

  • Kā ierasts, arī šogad, sagaidot 2022. gada pirmās sekundes, novada iedzīvotāji tiks sveikti ar svinīgām svētku uzrunām. Lai veicinātu iedzīvotāju iesaisti mums visiem nozīmīgos brīžos, Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs izsludināja konkursu Madonas novada skolēniem, aicinot iesūtīt apsveikumus un vēlējumus savai ģimenei, draugiem, paziņām un visiem novada iedzīvotājiem gadu mijā. Laureātu sveicieni tiks filmēti līdz ar novada priekšsēdētāja uzrunu, un šis video tiks atskaņots Vecgada vakarā no plkst.18.00 vairāku stundu garumā ar neskaitāmiem atkārtojumiem Mīlestības graviņā pie strūklakas. Video tiks publicēts arī novada mājaslapā un sociālajos tīklos. Jauno gadu sagaidot, Mīlestības graviņa iemirdzēsies krāšņās gaismu spēlēs.
  • Par visiem plānotajiem Ziemassvētku kultūras un izklaides pasākumiem Madonas novadā iespējams uzzināt ŠEIT.


Aicinām sekot līdzi jaunākajai informācijai vietnē www.madona.lv, kā arī novada sociālajos tīklos, jo iepriekšminēto norišu īstenošanā iespējamas izmaiņas, pielāgojieties valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem ierobežojumiem.

Novēlam piedzīvot ziemas brīnumu laiku ar atvērtu sirdi, gaišām domām, sirsnības sajūtu mājās un sapratni apkārtējo cilvēku lokā.

Novēlam gaišus un priecīgus Ziemassvētkus. Lai Jaunas gads ir prieka, miera, mīlestības un cerības pilns!


Informāciju sagatavoja: Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums