.

Novērtē Madonas novada pašvaldības atbalstu aizsardzības nozarei

iesūtīts: 2021.03.09 15:38
Latvijas aizsardzības nozare gada sākumā pasniedz pateicības uzņēmumiem, pašvaldībām un organizācijām, sakot paldies par pērn sniegto atbalstu Zemessardzei. Apbalvojamie izvēlēti, izvērtējot zemessargu sniegtās atbildes aptaujas anketās, kā arī izvērtējot bataljonu komandieru ieteikumus. To vidū nominācijā “Pašvaldība – aktīvais Zemessardzes atbalstītājs” ir arī Madonas novada pašvaldība.

Aizsardzības ministra Arta Pabrika Pateicību Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājam Agrim Lungevičam 9. martā pasniedza Zemessardzes 25. kājnieku bataljona komandieris, pulkvežleitnants Ģirts Pintāns.

“Zemessardzes 25. kājnieku bataljona un Madonas novada pašvaldības sadarbības modelis ir labs piemērs divu valsts institūciju savstarpējai koordinācijai un vienotam skatījumam uz valsts drošības jautājumiem. Aizsardzības ministra vārdā izsaku pateicību pašvaldībai par ieguldīto darbu un sniegto atbalstu valsts aizsardzības nozarei,” pasniedzot aizsardzības ministra Pateicības rakstu, savstarpējo sadarbību uzslavēja pulkvežleitnants Ģirts Pintāns.

Arī Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs, pašvaldības vārdā saņemot Pateicību, akcentēja līdzšinējo auglīgo sadarbību.

“Priecājos, ka pašvaldības ieguldītais darbs un mūsu kopējā sadarbība aizsardzības spēju nostiprināšanā ir novērtēta. Arī turpmāk Madonas novada pašvaldība Zemessardzei sniegs nepieciešamo palīdzību un atbalstu dažādu aktivitāšu un pasākumu rīkošanā,” virzību uz kopēju mērķu sasniegšanu uzvēra Agris Lungevičs

Atgādinām, ka, atbalstot Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 25. kājnieku bataljonu, Madonas novada pašvaldības dome pērn piešķīra finansējumu pašvaldības īpašumu uzturēšanas nodaļai ēkas Ozolu ielā 24, kurā atrodas 25. kājnieku bataljona Madonas rotas atbalsta punkts, remontam 24 157,41 eiro. Novada domes piešķirtie līdzekļi tika izlietoti nepieciešamās infrastruktūras izveidei un teritorijas nožogojuma izbūvei. Bataljona rotas atbalsta punkts ļauj bataljonam efektīvāk pildīt administratīvās funkcijas, piesaistīt jaunus zemessargus kā arī kalpo par ekipējuma uzglabāšanas vietu.

Praksē bieži vien ir gadījumi, kad Madonas novada pašvaldībai nepieciešama Zemessardzes palīdzība - mežā nomaldījušies cilvēki vai jānodrošina sabiedriskā kārtība pašvaldības organizētos vai atbalstītos pasākumos, tā, piemēram, kaut gan pērn publiskie pasākumi plaši netika rīkoti 25. kājnieku bataljona zemessargi piedalījās sabiedriskās kārtības nodrošināšanā Madonas pilsētas svētku un rollerslēpošanas pasaules čempionāta norises laikā. Zemessardze arī sniedz atbalstu Valsts civilās aizsardzības plāna un pašvaldību civilās aizsardzības plānu preventīvajos, reaģēšanas un seku likvidēšanas pasākumos, kas saistīti ar likumpārkāpumu novēršanu, sabiedriskās kārtības un drošības garantēšanu.

Informāciju sagatavoja: Egils Kazakevičs, Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums