Izvēlne
.

Par izmaiņām atkritumu izvešanas tarifā

iesūtīts: 2022.07.01 16:38
SIA “Madonas namsaimnieks” (turpmāk – Uzņēmums) informē Madonas novada iedzīvotājus par izmaiņām atkritumu izvešanas tarifā Uzņēmuma atkritumu apsaimniekošanas zonā.

Uzņēmums ievērojot labas pārvaldības principus un savu klientu intereses ir ilgu laiku strādājis ar pilnu atdevi un ekonomisku pieeju, lai neskatoties uz straujo cenu kāpumu valstī noturētu atkritumu apsaimniekošanas tarifu esošajā līmenī. Neskatoties uz Covid – 19 ietekmi Uzņēmumam bija izdevies strādāt un nodrošināt klientiem pakalpojumu par cenu, kāda tika noteikta pamatojoties uz 31.10.2019. Madonas novada pašvaldības pieņemto lēmumu.

Diemžēl Uzņēmums atzīst, ka kara darbība Ukrainā ir ievērojami ietekmējusi degvielas cenu kāpumu valstī, kā rezultātā Uzņēmums vairs nevar klientiem nodrošināt atkritumu izvešanas pakalpojumu par cenu, kāda tika noteikta 2019.gadā.

Straujais degvielas cenu kāpums Uzņēmumam rada ievērojamus zaudējumus, kā rezultātā Uzņēmums tika spiests pārskatīt atkritumu izvešanas tarifu.

2022. gada 24. maijā Madonas pašvaldība pieņēma lēmumu Nr. 308 ”Par pastāvīgās atkritumu izvešanas daļas maksas izmaiņām”, uz kura pamata apstiprināja ar 2022. gada 1. jūliju atkritumu savākšanas tarifu - 13.75 EUR/m³ (bez PVN).

Izmaiņas atkritumu savākšanas tarifa daļā ir pamatotas, jo šobrīd ir mainījusies ekonomiskā situācija valstī, kā rezultātā  ir būtiski pieaugusi degvielas cena, kas sastāda ievērojamu pakalpojuma izmaksu daļu, kā arī sadārdzinājušies citi energoresursi, transporta uzturēšanas, konteineru iegādes un uzturēšanas izmaksas.

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums