Izvēlne

Noslēgusies projekta “Madonas novada pašvaldības SIA "Madonas slimnīca" infrastruktūras uzlabošana” īstenošana

iesūtīts: 2021.07.30 15:31
Lai modernizētu un uzlaboto esošo pakalpojumu kvalitāti un veicinātu to efektivitāti, 2018. gadā tika nolemts, ka slimnīcā nepieciešams atjaunot esošo slimnīcas infrastruktūru, atjaunojot veco slimnīcas korpusa daļu, kā arī materiāltehnisko bāzi, kas nodrošinātu un uzlabotu pakalpojumu sniegšanu Madonas novada un blakus novadu iedzīvotājiem, tai skaitā trūcīgām un maznodrošinātām personām. Š.g. 31. jūlijā projekta īstenošana noslēdzas un varam atskatīties uz 3 gados sasniegto.

Madonas novada pašvaldības SIA “Madonas slimnīca”, sagatavojot un iesniedzot projekta iesniegumu projektu konkursa “9.3.2. specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, jo īpaši sociālās, teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru" projektu iesniegumu atlases trešā kārtā, 2018. gada 26. novembrī saņēma pozitīvu lēmumu no Centrālās finanšu un līgumu aģentūras par projekta iesnieguma “Madonas novada pašvaldības SIA "Madonas slimnīca" infrastruktūras uzlabošana”, Ident. Nr. 9.3.2.0/18/I/022 apstiprināšanu.

2019. gadā veicot slimnīcas infrastruktūras uzlabošanu, tika  veikta ambulatorās nodaļas paplašināšana, ļaujot nodrošināt vienmērīgāku pacientu plūsmu pie ārstiem - speciālistiem. Atjaunotas telpas vecā korpusa otrajā stāvā, tajā izvietojot bērnu nodaļu, nodrošinot tām mūsdienīgu aprīkojumu, uzlabotu vidi un paaugstinātu mazo pacientu drošību. Būvdarbus projekta ietvaros veica SIA “Trast būve” un būvuzraudzību nodrošināja  SIA “Skaidrītes Zepas birojs”.

2019. gadā un 2020. gadā atjaunota materiāltehniskā bāze, aprīkojot ambulatoro un bērnu nodaļu ar jaunām mēbelēm un medicīniskajām iekārtam. Aprīkojumu un medicīnisko iekārtu piegādi un uzstādīšanu nodaļās veica SIA “Mediq Latvija”, SIA “Arbor Medical Korporācija”, SIA “NMS ELPA”, SIA “Thompson Solutions”, A/S “Capital”, SIA “Likra”, SIA “Sentios”, SIA “Lazurīts S”, UAB “Teida”.

Projektā iegādātas jaunas iekārtas, aizstājot esošās iekārtas slimnīcā, kas savu laiku jau ir nokalpojušas:

  • 2019. gadā iegādāts Stacionārs digitālais rentgens - nodrošinot kvalitatīvus rentgena izmeklējumus. Rentgena iekārtas piegādi un uzstādīšanu veica  Siemens Healthcare Oy Latvijas filiāle.
  • 2020. gadā iegādāts Daudzfunkcionāls operāciju galds, kas tiek izmantots ginekoloģisko, ķirurģisko, traumatoloģisko un ortopēdisko operāciju veikšanai. Operāciju galda piegādi un uzstādīšanu veica SIA “Arbor Medical Korporācija”.
  • Ultrasonogrāfijas iekārta ar speciālajām izmeklējumu programmām iegādāta Radioloģijas nodaļai, lai nodrošinātu kvalitatīvākus izmeklējumus un izmeklējumu attēliem augstu izšķirtspēju, ko esošās slimnīcas iekārtas nevar nodrošināt. Ultrasonogrāfijas iekārtas ar speciālajām izmeklējuma programmām piegādi un uzstādīšanu veica  SIA “A.Medical”.
  • Anestēzijas mašīna ar monitoru iegādāta ar dažādiem plaušu ventilācijas režīmiem un pacientu novērošanas sistēmu, kas palīdzēs pacientiem samazināt pēcoperāciju komplikācijas un anestēzijas līdzekļu izlietojumu, un dos vairāk laika pacientu ārstēšanai un aprūpei. Anestēzijas mašīnu ar monitoru piegādi un uzstādīšanu veica  SIA “Tradintek”.
  • 2021. gadā iegādāta Digitālā mamogrāfijas iekārta, iegādātā iekārta spēs nodrošināt augstu izšķirtspēju izmeklējuma attēliem. Digitālo mamogrāfijas iekārtas  piegādi un uzstādīšanu veica  SIA "Amerikas Baltijas Tehnoloģiju Korporācija”.
  • Laparoskopa iekārta ar pilnu instrumentu komplektāciju, nodrošinot slimnīcā kvalitatīvu pakalpojumu – akūto un plānveida operāciju veikšanu ķirurģijā, ginekoloģijā (t.sk. histereskopijas, rezektoskopijas) un traumatoloģijā. Laparoskopa iekārtas  piegādi un uzstādīšanu veica  SIA “Olympus Sverige Aktiebolag filiāle Latvijā”.

Projekta īstenošanas periods: 2019. gada 10. janvāris  - 2021. gada 31. jūlijs.

Projekta kopējās izmaksas EUR 1 100 539,09, t.sk. Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums EUR 935 458,23, valsts budžeta finansējums EUR 99 048,52 un SIA “Madonas slimnīca” līdzfinansējums EUR  66 032,34.


Informāciju sagatavoja: INDRA KĀRKLIŅA, Madonas novada pašvaldības SIA “Madonas slimnīca”  ERAF projekta vadītāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums