Trases automodeļu būvēšana, braukšana un sacensības Madonā!

iesūtīts: 2015.05.26 16:11
Mode vadīt auto ar pulti, skatoties ekrānā un izmatojot pirkstus ir datora laika iezīme. Tā ir spēle, kad pēc neveiksmes kādā līkumā, piespiežot podziņu, var visu sākt no jauna. Kā būs, kad šie virtuālo spēlīšu varoņi - puiši un meitenes piesēdīsies pie īsta auto stūres?

Šodien arī Madonā trases auto modelisma klubs piedāvā lielisku iespēju sagatavoties lielajai dzīvei un apgūt ne tikai auto būves pamatus, bet arī vadību, smalkumus un profesionālos noslēpumus. Auto modelīši ir 1/24 no Formulas-1 izmēra. Trases auto atbilst visiem sagatavošanas un norises parametriem gan ātruma, intelekta, reakcijas, dizaina, auto būvniecības tehnoloģiju izstrādāšanas elitei pasaulē. Šis ir salīdzinoši lēts, taču ne mazāk azartisks tehniskais sporta veids, kur ir trīs līmeņu un noteikumu grupas.

Trases auto modelisma sacensību rezultātu veido paša rūpīgi būvēts modelis, kā arī vadītprasme, ātrums un reakcija. Latvijā šim sporta veidam ir dziļas tradīcijas! Runājot ar vienu no lielākajiem lietpratējiem un entuziastiem, Jāni Raģi, uzzinu, ka Latvijas sportisti pasaulē ir pirmajā desmitā. Vieni no vadošajiem šajā ziņā ir Somijas sportisti. Veidojot un domājot par Madonas trases telpu, meklējot iekārtas un ekipējumu iepazinos ar citiem kolēģiem aktīvajos modelisma centros – Limbaži, Valmiera, Bauska, Jelgava, Rīgas Motormuzejs, Annas ielas trase un vēl lielākas, mazākas, vecākas un jaunākas, kopā 15 trases Latvijā jau  ir uzstādītas.

Madonā trases automodelisms mājvietu ir atradis Madonas 1. vidusskolas trešā korpusa vienā no kabinetiem 1.stāvā. Kluba darbnīca ir atvēlēta un tiks apvienota ar metālapstrādes klasi. Telpas nav lielas, taču iesākumam pilnīgi pietiek, lai šeit varētu rīkot nodarbības un Vidzemes novada, pat republikas posma sacensības! Projekta ietvaros tika iegādāti 3 jau gatavi modelīši un 6 auto būvēšanas komplekti ar visu tam nepieciešamo – korpuss, virsbūve, zobrati, bukses, kuģītis, asītes un motors. Lai šeit varētu strādāt 18 cilvēki, iegādātas instrumentu kastes ar instrumentiem, urbjmašīna, skrūvspīles, kā arī izremontēta, aprīkota trases telpa. Pirmās nodarbības jau ir notikušas, kurās piedalījās bērni no biedrības “Mēs saviem bērniem”. Otro un trešo grupu veido skolnieki un pieaugušie, kuri jau piektdien, 29. maijā varēs iemēģināt, trasi, modeļus un savu reakciju jaunajā trasē. Trases iepazīšanas dienā pie mums atbrauks ciemiņi no Limbažiem, kuri piedalīsies sacensībās. Madonieši varēs apskatīt „drēbi”, lai pēc kāda laika varētu „izpogāt” kādu no pieminētajiem klubiem! Meistarklase notiks Madonas 1. vidusskolā, plkst. 12.00 un sacensības plkst. 14.00. Vairāk, rakstot un zvanot: imantspulkstenis@madona.lv / 29411619.

Aktivitātes notiek Sabiedrības integrācijas fonda finansētā projekta “Nāc un dari, jo Tu vari!” ietvaros. Projekta vadošais partneris ir Latvijas Kopienu iniciatīvu fonds, sadarbojojoties ar biedrību „Mēs pasaulē” no Rugājiem, biedrību „Nāc kopā” no Krapes pagasta, Madonas Bērnu un jauniešu centru un biedrību „Dzirnavu spēks” no Vidrižu pagasta, kā arī konsultējoties ar Norvēģijas partneriem no organizācijas „Maini pasauli”.

Madonas trases auto modelisma kluba vadītājs – Imants Pulkstenis

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums