Nozares
Vide VideIzvēlne

Apgleznos transformatoru apakšstaciju Madonas centrā

iesūtīts: 2024.09.12 14:44
Sadarbībā ar mākslinieku Daini Rudeni, AS "Sadales tīkls" 12. septembrī sāks apgleznot transformatoru apakšstaciju Madonā, Blaumaņa ielā 6A. Simboliski norādot uz elektroenerģijas jaudu, varenību un bīstamību, uz ēkas sienas mākslinieks iecerējis attēlot sengrieķu mitoloģijas debesu, zibens, pērkona, kārtības un likumu valdnieku Zevu.

Elektrodrošības komponente vides objektā tiks pastiprināta, skicei pievienojot QR kodu, kas ved uz AS "Sadales tīkls" elektrodrošībai veltīto interneta mājaslapu www.arelektribuneriske.lv.

Apgleznošanas darbus iecerēts sākt jau 12. septembrī, visticamāk, tie Blaumaņa ielā turpināsies vairākas dienas.

Madonietis, mākslinieks Dainis Rudens jeb Rudens Stencil pazīstams ar monumentālajā glezniecībā balstītiem ikoniskiem mākslas darbiem uz ēku fasādēm un brandmūriem. Viens no mākslinieka vērienīgākajiem darbiem ir kopā ar ielu mākslinieku Kiwie tapušais „Saule. Pērkons. Daugava” Tallinas ielā, Rīgā, kas ierindots starp lielākajiem ielu mākslas darbiem Baltijā.

Īstenojot elektroapgādes infrastruktūras apgleznošanas projektu, AS “Sadales tīkls” vēlas paaugstinātu sabiedrības zināšanas elektrodrošības jomā un atgādināt par elektrības jaudu un bīstamību, kā arī integrēt pilsētvidē inženierbūves.

Tās sadarbībā ar māksliniekiem papildus to ierastajām tehniskajām funkcijām var kļūt arī par elektrodrošības vēstījumu nesējiem un brīvdabas mākslas galeriju, ieskicējot jaunus vaibstus ierastajā pilsētas ainavā.

Iepriekš AS "Sadales tīkls" infrastruktūras objekti apgleznoti Rīgā, Liepājā, Valmierā un citviet, kur iedzīvotāji izrādījuši iniciatīvu ar inženierbūvju palīdzību veidot vides mākslas objektus.

Sabiedrības izglītošana elektrodrošības jautājumos ir viena no AS "Sadales tīkls" korporatīvās sociālās atbildības prioritātēm. Pamatojoties uz AS “Sadales tīkls” apkopoto statistiku, katru gadu Latvijā tiek reģistrēti vairāki desmiti elektrotraumu, kas gūtas, nepareizi lietojot sadzīves elektroierīces, kā arī neuzmanīgi rīkojoties elektroinfrastruktūras tuvumā.

Lai paaugstinātu sabiedrības zināšanas elektrodrošības jautājumos, "Sadales tīkls" ik gadu īsteno dažādas informatīvas elektrodrošības kampaņas, tostarp organizē infrastruktūras apgleznošanas projektus, ar elektrodrošības lekcijām dodas uz izglītības iestādēm visā Latvijā, kā arī veido vietni arelektribuneriske.lv, kurā atrodami izglītojoši materiāli dažāda vecuma bērniem un jauniešiem u.c.

Informāciju iesūtīja:
Egita Slavicka
Komunikācijas funkcija
Komunikācijas projektu vadītājs
AS "Sadales tīkls"
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums