Enduro atgriežas Madonā!

iesūtīts: 2015.07.02 10:07
Aizvadītajā nedēļas nogalē 20.jūnijā Madonā tika aizvadīts Baltijas kausa 4.posms un Latvijas kausa 2.posms Enduro Sprintā.

Sacensības tika atklātas ar parādes braucienu cauri pilsētai, kas dalībniekiem un līdzjutējiem šo pasākumu darīja īpašu.Spīdēja saule, laika apstākļi bija ideāli piemēroti Enduro Sprinta sacensībām. Nebija ne dubļu, ne putekļu, ne neizbraucamu vietu. Kopējais trases garums 31 km. Sportisti savās klasēs mēroja gan 3, gan 4 apļus.Sacensības bija labi apmeklētas - ieradušies 108 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un viens sportists no Krievijas. Solo klases pārstāvēja 99 sportisti un kvadriciklu klases 9 sportisti.Jaunākais šīs sacensības dalībnieks, junioru klases 1.vietas ieguvējs Miks Rasmanis (Moto A-Z) pastāstīja, ka sacensības patikušas. „Man šodien gāja labi. Trase bija jauna un interesanta. Pirmo reizi braucu Madonas trasē. Pirmajā krosa testā bija smiltis, vairāki tramplīni, lēcieni. Otrajā enduro testā bija vairāk taisnīšu, dažādu šķēršļu. Pārbraucienos daudz bija jābrauc pa mežu. Šodien braucu trīs apļus.Es piedalos gan Cross Country sacensībās, gan Enduro Sprintā. Lietuvā junioru klasē man ir vairāk konkurentu, bet Latvijā viens vai divi. Šodien klasē biju vienīgais.”

Sacensību organizators un E1 klases sportists Kaspars Ērkulis (Kalsnava MB), kurš savā klasē ieguva 8.vietu, pastāstīja, ka šāda veida sacensības organizē pirmo reizi. „Sākumā bija daudz jautājumu, jo nezinājām kā to darīt un kā izdarīt labāk. Šogad piedalījāmies pirmo reizi Enduro Sprintā Mundigciemā, lai paskatītos kā viss izskatās. Pārbraucām mājās, sākām būvēt trasi. Es domāju, ka pasākums ir izdevies labs. Jācer, ka arī visiem pārējiem patika.Manuprāt, trase bija interesanta, braucama raitā tempā. Man labāk patika pirmais tests, kurā bija daļēji iekļauta moto trase, jo otrais bija sarežģītāks: pa mežiem, pa kokiem, saknēm, - tas man pašam negāja pie sirds. Bet, zinot ka pārējiem patika, viss bija labi. Ne reizes nebiju piedalījies ne Enduro Sprintā, ne Enduro, ne Cross Country. Šīs sacensības ir interesantas, savādākas, man patīk, bet izturība un spēks ir vajadzīgi. Man svarīgi bija noorganizēt šo pasākumu vizuāli baudāmu, tādu, lai sportistiem patiktu. Arī ar dalībnieku skaitu esmu apmierināts.”

Sarunā ar kvadriciklu klases braucēju Aini Kļavenieku (Moto A-Z), kurš klasē ieguva 5.vietu, uzzināju, ka enduro sprintā brauc pirmo reizi. „Kopumā pirmajai reizei bija labi. Man patika trase: gan krosa trase bija laba, gan mežs bija izbraucams. Bez lielas pieredzes bija forši. Ik pa reizei braucu Cross Country sacensībās. Šodien es baudīju braukšanu. Neko sliktu  nevaru teikt, viss bija ļoti labi. Organizatori ļoti labi pastrādājuši, cepuri nost. Galvenais gūt baudu braucot.”

Hobiju klases sportists un sacensību organizators Agris Lungevičs (Privāti): „Milzīgs prieks un lepnus, ka Enduro atkal ir Madonā. Mums ir senas tradīcijas, bet vienu laiku tās bija aizmirstas. Šobrīd Enduro ir atgriezies un labā kvalitātē. Es ceru, ka uz palikšanu. Paldies visiem sportistiem, kas ieradās un Enduro parādīja citā kvalitātē, pierādīja, ka sacensības var būt svētki. Paldies organizatoriem, kas palīdzēja un visu izdarīja.Man kā sportistam viss šķita ļoti labi organizēts: gan laika apstākļi atbilstoši, gan trase sagatavota. Liels darbs ir ieguldīts, un es domāju, ka sportisti to novērtēs. Trase bija tehniska, taču viss bija izbraucams un interesants, arī testi bija dažādi. Man pašam patika.Bažījāmies mazliet par laika apstākļiem, ja nebūtu vakar lijis lietus, tad būtu bijuši putekļi, bet, paldies Dievam, uzlija. Tur augšā arī viss veiksmīgi sarunāts.Pats kādreiz braucu motokrosā, bet pēdējos 5 gadus tikai enduro disciplīnās. Braucu sev, tas ir mans hobijs. Uz tikšanos 18.jūlijā Madonā Cross Country sacensībās! Visi laipni aicināti!”

Foto:www.madona.lv sadaļā sports foto galerija

Informāciju sagatavoja: LAMSF

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums