Veiksmīgs gada sākums basketbolā

iesūtīts: 2015.01.05 09:05
Rakstu varētu sākt ar vārdiem 3 madonieši Tallinā, jo no 2.-4.janvārim divu Latvijas jaunatnes basketbola izlašu sastāvos Baltijas jūras kausu izcīņā startē divi mūsu basketbolisti – Zigmārs Raimo U-18 un Emīls Pētersons U-16 sastāvā, un U-16 junioru izlases fizioterapeits ir arī mūsu Ivars Ikstens.

     Basketbola mīļi 2015.gadu var nosaukt par basketbola gadu, jo janvārī jaunatnes izlases cīnīsies par Baltijas jūras kausiem, februārī  notiks Aldaris LBL Zvaigžņu spēle, martā Latvijas – Igaunijas sieviešu līgas finālturnīrs, aprīlī Latvijas Sieviešu līgas finālspēles ,martā neprognozējamās Aldaris LBL finālspēles (ceram uz Mika Sokolova spožu sniegumu BK Jēkabpils rindās)  un emocionālie VEF Latvijas Jaunatnes Basketbola finālturnīri, jūnijā sieviešu basketbola valstsvienība Eiropas čempionātā centīsies īstenot olimpisko sapni, jūlijā Latvijas jaunatnes izlases sāks sešu Eiropas čempionātu seriālu, piecās grupās cīnoties par medaļām, augustā vērienīgais ceturtais Latvijas čempionāts FIBA 3x3 basketbolā Rīgas centrā pie Brīvības pieminekļa, septembrī vērienīgās vīriešu valstsvienības cīņas EuroBasket’2015 Rīgā un Lillē, oktobrī sākas Aldaris LBL 25.sezona, novembrī LBS 92.dzimšanas dienas ballē tiks nosaukti Basketbola Gada balvu laureāti, decembrī prestižā Latvijas Gada balva sportā – sarīkojums ar basketbola akcentu.

    Trīs dienās Latvijas U-16 un U-18 meiteņu un puišu izlases treneru Aināra Čukstes, Līgas Alilujevas, Jāņa Gailīša un Gunta Endzela vadībā aizvadīs pa trim spēlēm ar Somijas, Zviedrijas un Igaunijas jaunatnes izlasēm.

     U-18 izlases rindas veido 6 sporta skolu audzēkņi, bet U-16 izlases galvenais treneris uzsver : „Uz Tallinu dodas septiņu sporta skolu audzēkņi, kuri savās komandās pieraduši būt līderi. Paskatīsimies, kā kurš jutīsies konkurences apstākļos un spēs atrast savu vietu komandā. Izraugoties Tallinas braucējus, šoreiz priekšroka bija tiem, kuri treniņos darbojās ar lielāku azartu, nopelnot iespēju parādīt sevi spēlēs. Skatīsimies, kā tā tiks izmantota.”

     Lai puišiem veicas Tallinā! 

 Agnis Beķeris

treneris

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums