Spēks-Madonas pilsētas svētkos

iesūtīts: 2014.06.17 11:15
Pilsētas svētku ietvaros Madonā, 7. jūnijā 2. vidusskolas sporta laukumā norisinājās 8. Latvijas kausa posms, Madonas novada čempionāts spiešanā guļus uz reižu skaitu , kur svētku apmeklētājiem bija iespēja pavērot kā spēkiem mērojās spēcīgi puiši un meitenes no dažādām Latvijas pilsētām, kā arī varēja paši izmēģināt ,cik tad īsti ir tas stienis smags.

Spēkošanās  notika svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu,tas nozīmē, ka sportists tika nosvērts un uz svaru stieņa tika uzlikts tāds svars, cik pats sportists svēra, meitenēm bija jāceļ puse no sava svara. Vīriem labākais rezultāts bija 39 uzspiestas reizes, bet sievietēm 34 reizes, ko pacēla mūsu pašu  Ieviņa Liģere. Lai gan tieši šādas un tik augsta mēroga sacensības Madonā norisinājās pirmo reizi, tomēr uz Madonu bija atbraukuši krietni vairāk ,kā pussimts dalībnieku. Pat sportisti no Lietuvas bija devušies ciemos apskatīt Madonu un piedalīties sacensībās. Komandu vērtējumā sīvākā cīņa bija starp Madonas, Alūksnes un Inešu komandām, jāteic, ka Madonas komanda bija “ neviesmīlīga” un citām komandām 1. vietas kausu neatdeva un atstāja to savās mājās. Madonas komandu ar labiem rezultātiem sieviešu grupā pārstāvēja Jolanta Vasiļjeva, Sigita Stuķēna un Ieviņa Liģere,  meitenes savās svara kategorijās pārliecinoši izcīnīja zelta  un sudraba medaļas, Ieviņa arī bija pirmā absolūtajā vērtējumā no visām sievietēm. Jauniešu grupā ar labiem rezultātiem izcēlās mūsu jaunākie komandas dalībnieki, Elmārs Grāvītis (3.vieta), Rihardam Ločmelim 2. vieta, svara kategorijā līdz -93kg nepārspēts palika Normunds Kaņepons. Junioru  grupā svara kategorijā līdz 74 kg sīvā cīņā 5.  vietu izcīnīja Ivo Cielaks, bet Edgars Ozols izcīnīja 4. vietu ar paceltām 16 reizēm. Mārtiņam Stūrainim 3. vieta svara kategorijā līdz 83 kg. Gatis Grandāns palika nepārspēts svara kategorijā līdz 93 kg, ar uzspiestajām 29 reizēm. Elgars Rubulis izcīnīja arī pirmo vietu pašā smagākajā kategorijā virs 105 kg. Vīru konkurencē nepārspēts palika Aigars Trops, kurš startēja svara kategorijā līdz 59 kg, bet svara kategorijā līdz 66kg, startējot pirmo reizi  Guntars Zariņš  arī izcīnīja pirmo vietu. Oskars Trops spēcīgajā 74 kg kategorijā izcīnīja 3. vietu. Līdz -83 kg kategorijā startēja divi Madonas sportisti Vadims Koroļkovs un Mārtiņš Lielups, Vadimam šoreiz mazliet pietrūka līdz medaļai, viņam 4 vieta, Mārtiņam 2. vieta. Svara kategorijā līdz 93kg izvērtās ļoti sīva un līdzīga cīņa, kurā Jānis Jankelevičs  izcīnīja 5. vietu, bet Artūram Borisovam 4 .vieta ar paceltu 21 reizi, ar tikpat paceltām reizēm Jurim Cielavam 2. vieta, Juris cēla pirmais, tāpēc vinam augstāka vieta, nekā  Artūram. Senioru grupā labi nostartēja abi komandas seniori. Staņislavam Fiļipovam 2. vieta svara kategorijā līdz 74 kg, bet smagākajā grupā Intaram Grāvītim pārliecinoša 1. vieta. Vairāk info par sacensībām un rezultātiem – www.powerliftings.lv Komandas starts vērtējams kā ļoti labs, Latvijas kausu kopvērtējumā šī uzvara ļauj Madonas komandai nostiprināties pārliecinošā 2. vietā, un tādejādi varam parādīt pārējām Latvijas pilsētām, ka Madonā un tās novadā ir sportiski un spēcīgi iedzīvotāji.

Paldies sakām Madonas pašvaldībai, bez kuras atbalsta šādas sacensības nevarētu notikt, paldies arī Latvijas Pauerliftinga fededrācijai par atbalstu un, protams, milzīgs paldies mūsu sponsoriem, kuri gādāja par balvām, kuras priecēja stiprākos sportistus. Par garšīgajām balvām  paldies - SIA' Junge”, par veselīgajām balvam parūpējās Z/S Jāņkalni, foršos spilvenus dāvāja SIA “ Dream sleep”un par mūsu ķermeņa skaistumu  parūpējās firma Faberlic un Avon.

                                                                        Sacensību organizators: Mārtiņš Lielups

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums