U-17 basketbolisti EYBL 2.posmā Viļņā

iesūtīts: 2014.02.03 11:22
Agnis Beķeris treneris

     Madonas BJSS jaunie basketbolisti turpina veiksmīgi piedalīties Eiropas Jaunatnes basketbola līgā, kur 1997./1998.g.dz. jauniešiem ir dota iespēja sacensties ar vienaudžiem no Lietuvas, Polijas, Somijas, Krievijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Latvijas.

     Otrajā posmā Madonas basketbolisti -24.janvārī EYBL ietvaros pirmo spēli aizvadīja Rīgā pret Rīdzenes komandu. Agrā rīta starts bija ļoti jūtams, 6.30 izbraukšana no Madonas un jau 9.00 spēle. Tas nav attaisnojums-Rīdzenes komanda ir labāka par mums, vienkārši zinu, ka varējām nedaudz labāk. Pirmajā spēlē zaudējums Rīdzenei viņu mājās 47:72. E.Lazdups bija rezultatīvākais mūsu komandā ar 12 punktiem. Uzreiz pēc spēles došanās uz Viļņu.

     Pēc 4 stundu ceļa iekārtojāmies ļoti labā viesnīcā un devāmies uz vakara spēli pret HBA PHYK Cadets (Helsinki, Somija). Pirmo spēles daļu nospēlējām neizšķirti, bet otrajā daļā nekādi nevarējām apturēt Somijas izlases saspēles vadītāju E.Maxhuni un zaudējām 57:72. A.Gorščaruks 18, E.Lazdups 15 punkti.

     Pēc atpūtas 25.janvārī sekoja spēle pret Liepājas komandu. Ļoti reti tā gadās, ka kādai komandai sanāk viss, bet pretiniekam tā īsti nekas. Šajā gadījumā mums sanāca viss, Liepājai nē. Madonas BJSS komandā 4 spēlētāji guva vairāk par 10 punktiem un uzvara 81:46. Otrajā dienas spēlē cīnījāmies pret WKK Wroclaw (Vroclava, Polija). Šajā spēlē zaudējums ļoti agresīvajai un atlētiskajai poļu komandai 43:68.

     Pēdējā 2.posma dienā spēle pret saimniekiem Lietuvas SKM 97 Leovira komandu. Ja lietuvieši uzvar Madonas BJSS, viņiem bronza šajā posmā un spēles pirmajā daļā tā arī izskatījās. Viļņas komandai padevās gan metieni, ar savu agresīvo spēli viņi daudz pārķēra mūsu piespēles, brīžiem-kā jau Lietuvā, viņiem palīdzēja skatītāji tribīnēs un arī tiesneši. Bet spēles otrajā daļā atradām pretlīdzekli viņu uzbrukumam un ļoti nervozā spēlē tomēr izcīnījām uzvaru 61:48, kas ļāva bronzas medaļas iegūt BS Rīga/Jugla komandai. Uzvarot Lietuvas komandu Lietuvā labu dāvanu trenerim vārda dienā sarūpēja komanda un E.Lazdups, kurš nospēlēja labāko spēli posmā gūstot 17 punktus un beigās arī tika apbalvots iekļūstot posma 5 vērtīgāko spēlētāju pulkā.

     No 8 komandām šajā posmā ierindojāmies 5.vietā un lēnām sākam gatavoties 3.posma sacensībām no 26.-30.martam Jaroslavļā, Krievija.


 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums