Orientēšanās diena 23. maijā

iesūtīts: 2013.05.22 13:55

Normunds Bērziņš 2013-05-21

Ar mērķi veicināt aktīvu atpūtu dabā 23. maijā Latvijas orientēšanās federācija sadarbībā ar AS „Latvijas valsts meži” organizē Mammadaba orientēšanās dienu Smeceres silā, kuras laikā no 9:00 līdz 20:00 būs iespējams bez maksas veikt orientēšanās distanci. Īpaši tiek gaidīti visi, kas vēlas pamēģināt orientēšanos pirmo reizi, kā arī ģimenes ar bērniem, jo pasākuma norises vietās būs pieejami arī orientēšanās instruktori.

Pirmo reizi orientieristi atver savas distances Latvijas mežos un pilsētu ielās plaši jo plaši, rīkojot Orientēšanās dienu 23. maijā.

Orientēšanās sacensību rīkotāji un sporta skolu treneri šajā dienā aicinās jebkuru interesentu izmēģināt orientēšanos aktīvās atpūtas režīmā, reizē ar iespēju salīdzināt savu rezultātu ar ģimeni, draugiem un citiem dalībniekiem. Jau tagad zināms, ka interesenti tiks mīļi gaidīti Valmierā, Vijciemā, Spārē, Ezerniekos, Madonā, Tērvetē, Rīgas Skolēnu pilī, Baldonē, Saldū, Smiltenē, Ikšķilē, Garkalnē un Siguldā. Norises vietu skaits tiks papildināts, jo Latvijā ir vēl daudzas vietas, kur ik nedēļu cilvēki satiekas, lai aktīvi atpūstos mežā.

Dalībai pasākumā nav nekādu ierobežojumi, jo plecu pie pleca orientējas gan mazdēls, gan vectētiņš, gan Pasaules orientēšanās čempions Edgars Bertuks, kurš šajā dienā arī piedalīsies vienā no Orientēšanās dienas pasākumiem Rīgas apkārtnē. Īpaši tiek gaidīti visi, kuri vēlas pabūt dabā vai sākt, kaut ko jaunu un veselīgu, un iepazīt jaunus draugus. Jo īpaši gaidām ģimenes, jauniešus un seniorus.

Orientēšanās ir dabai vistuvākais, visdemokrātiskākais un ģimenēm visdraudzīgākais sporta veids. Ar to mēs visi nodarbojamies ikdienā, kad klejojam pa lielveikalu plauktu ailēm, pamācam takstistu pareiza ceļa izvēlē, izvēlamies piemērotāko sabiedrisko transportu, tikai šajās reizēs neviens nemēra izdarītās ceļa izvēles laiku un nesalīdzina ar citiem, kā tas notiek orientēšanās sportā. Līdz ar to jebkurš kaut reizi ir orientējies, pat tie, kuri to noliedz, jo orientēties ir iespējams ļoti daudz dažādos veidos arī ārpus meža un orientēšanās distances.

Detalizēta informācija par Orientēšanās dienu ir publicēta www.mammadaba.lv/orientesanasdiena


Skatīt Orientēšanās diena 2013 lielākā kartē


 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums