Skandināvijas kausā Madonā klasikā pārāki norvēģi

iesūtīts: 2013.02.06 18:19
Šodien Madonā „Smecersils” slēpošanas un biatlona kompleksā sākās Latvijas Slēpošanas savienības, Madonas novada domes un biedrības „A-Madona” organizētais Skandināvijas kausa trešais posms distanču slēpošanā. 5km distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu sievietēm 37 dalībnieču konkurencē labākā no Latvijas bija Anda Muižniece, kas ieguva trīsdesmito vietu, bet uzvarēja norvēģiete Kari Vihāgena Jeitnesa. Savukārt vīriešiem 10km distancē Arvim Liepiņam 86 dalībnieku vidū 51.vieta, bet uzvaru svinēja norvēģis Hans Kristers Holunds.

Dāmām 5km distancē 37 dalībnieču vidū bija arī četras Latvijas pārstāves, no kurām šoreiz vislabāk veicās Andai Muižniecei, kura uzrādot laiku 18:44,8 un no uzvarētājas atpaliekot 3:59,7, ieguva 30.vietu, otro reizi karjerā Skandināvijas kausā tiekot pie punktiem, kurus piešķir pirmajiem trīsdesmit. No viņas septiņas sekundes atpalika un 32.vietā ierindojās Kitija Auziņa, bet šoreiz tikai trešā no Latvijas pārstāvēm bija Inga Dauškāne, kura bija par 36 sekundēm lēnāka nekā Muižniece un palika 33.vietā. Natālijai Kovaļovai 37.vieta (+7:35). Godalgoto trijniekā iekļuva tikai norvēģietes. Par uzvarētāju kļuva Pasaules kausu pusfināliste sprintā Kari Vikhāgena Jeitnese, kas tikai par 2,7 sekundēm apsteidza Britu Nīdālu. Trešā, atpaliekot 4,8 sekundes, bija Katrīne Harsema, bet 5,5 sekundes līdz pjedestālam pietrūka ceturto vietu ieguvušajai igaunietei Trīnei Ojastei, kura biežāk startē sprintos. Divpadsmitajā vietā bija leģendārā zviedru slēpotāja Gunde Svāna meita Jūlija, kas uzvarētājai zaudēja 55 sekundes.

Vīriešiem 10km distancē daudz spēcīgākā konkurencē mūsējie labāko piecdesmitniekā neizdevās iekļūt. Arvis Liepiņš bija labākais, uzrādot 51.rezultātu. Viņš distanci veica 29:19,7 un uzvarētājam zaudēja 2:39, nopelnot 107 FIS punktus. Par minūti lēnāks nekā Arvis bija otrs labākais latvietis Juris Ģērmanis, kuram 66.vieta. Pāvels Ribakovs bija trešais ātrākais no mūsējiem, no uzvarētāja atpaliekot piecas minūtes, un ierindojās 74.vietā. Turpat 77. un 78.vietā bija arī Indulis Bikše un Jānis Puida. Arī vīriešiem trijniekā tika tikai norvēģi. Uzvarēja Hans Holunds, uzrādot laiku 26:39,8 un otrās vietas ieguvēju Sindri Skaru apsteidzot par 21,5 sekundēm. Trešajā vietā Snorri Einarsons, kurš uzvarētājam zaudēja 26 sekundes. Vienīgais „nenorvēģis” desmitniekā bija 9.vietu izcīnījušais soms Pertu Hīvarinens. Slavenā Petera Nortuga brālis Tomass, kurš ir pasaules junioru čempions sprintā (uzvarēja 2010.gadā Vācijā – aut. Piez.), uzrādīja labu rezultātu priekš sevis distancē, noslēdzot desmitnieku. Labākais no igauņiem bija 14.vietu ieguvušais Algo Kerps, bet turpat 19.vietā arī Raido Rankels. Zviedri šogad ir vājākā sastāvā, un viņu labākajam pārstāvim Bilam Impolam tikai 25.vieta.

Sacensību pirmajā dienā startēja dalībnieki no visām Baltijas valstīm, Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas un ASV. Rīt slēpotāji sacentīsies divreiz garākā distancē brīvajā stilā ar masu startu.

Avots:www.infoski.lv


 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums