Pasaules čempionāts Sportingā

iesūtīts: 2011.07.27 17:16
No 14.-17.jūlijam Francijas pilsētiņā Orvillē norisinājās Pasaules čempionāts Sportingā jeb šaušanā pa lidojošu mērķi. Ar katru gadu sportinga popularitāte pieaug, un šogad pasaules čempionātā piedalījās 1189 sportisti no 36 valstīm. Latviju finālposmā pārstāvēja 10 šāvēji – 4 dāmas un 6 kungi.

Kā ierasts, Latvijas šāvējas rādīja lieliskus rezultātus, gūstot ievērojamus sasniegumus. Šoreiz labākā no dāmām bija pieredzējusī Ira Kirenska (Rīga), kas vairāk nekā 100 sieviešu konkurencē ar 164 punktiem no 200 ieguva 12.vietu.

Savukārt madoniete Agnese Caune ar 160 punktiem ierindojās 18.vietā. Tie, kuri sekoja līdzi sacensību norisei internetā, ievēroja, ka pēc pirmās un otrās sacensību dienas Agnese bija labāko četriniekā. Kā saka pati sportiste, tad laikam augstais uzrādītais rezultāts pirmajās dienās uzlika pārāk lielu slogu un pēdējās sacensību dienās vairs neizdevās savu pozīciju noturēt. Taču sportiste „plinti krūmos nemet”, bet tieši otrādi, atzīst, ka 2 dienas noturēties labāko četriniekā (pēc pirmās dienas A.Caune bija trešā zaudējot otrajai vietai tikai 1 punktu) vien jau ir pierādījums viņas tehniskajai meistarībai un talantam, un ir tikai jāturpina trenēties un nenovirzīties no mērķa, tad arī augstāki panākumi neizpaliks.

Sportiste pateicas Madonas novada pašvaldībai par finansiālu atbalstu sacensību dalības maksas segšanā un cer uz turpmāku sadarbību.

Par pasaules čempioni šogad kļuva spāniete Beatrizz Laparra, kas sašāva 186 mērķus no 200. Vīru konkurencē uzvarēja Francijas sportists Kristofs Ovrē, kurš uzrādīja izcilu rezultātu – 198 punkti no 200.


 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums