JAUNIE OLIMPIEŠI DEVUŠIES UZ 10. EIROPAS JAUNATNES ZIEMAS OLIMPIĀDI

iesūtīts: 2011.02.15 17:43
12. februārī, Latvijas Olimpiskā komiteja no starptautiskās lidostas „Rīga” uz Čehijas pilsētu Liberecu pavadīja Latvijas jaunatnes olimpisko komandu 44 sportistu sastāvā, kas no 12. līdz 19. februārim piedalīsies 10.Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādē.

 13.februārī, Latvijas Jaunatnes olimpiskā komanda piedalīsies sacensību atklāšanas ceremonijā, bet pirmdien – 14.februārā, Latvijas hokeja komandai paredzēta pirmā, atklāšanas spēle ar Krievijas hokejistiem (pl. 15:30-18:00). Pirmdien – 14.februārī, uz starta līnijas izies arī Latvijas sportisti kalnu slēpošanā, milzu slalomā meitenēm (pl.10:30–15:30), daiļslidošanas īsajā programmā (pl. 10:00-14:30), distanču slēpošanā klasiskajā stilā meitenēm 7,5km (pl.11:00-12:30) un puišiem 10km (pl.13:00-14:30).Sacensībās savu sportisko meistarību pārbaudīs 46 Eiropas valstu sportisti vecumā no 15 – 18 gadiem.Latvijaskomandas sastāvā iekļauti 44 jaunie sportisti, kas startēs 6 sporta veidos no 8 sacensību programmā paredzētajiem.LOK prezidents Aldons Vrubļevskis norāda, ka: „Šogad uz Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādi vedam līdz šim skaitliski vislielāko komandu, un tā ir liela atbildība mums visiem. Lielākajai daļai komandas sportistu šī būs pirmā pieredze tik augsta līmeņa sacensībās. Ceru, ka jaunieši nesamulsīs un nostartēs atbilstoši savam līmenim. Vēlos pateikties arī sportistu vecākiem un treneriem par pacietību, ieguldīto darbu un atbalstu jauniešu treniņa procesā. ”Eiropas jaunatnes ziemas olimpiāde pirmo reizi piedalīsies Latvijas jauno hokejistu komanda ar spēlētājiem, kas dzimuši 1994. un 1995. gadā (U-17 izlase). Latvijas Hokeja federācija šo turnīru uztver ļoti nopietni. Jaunie hokejisti no 9. līdz 12. februārim Volvo Sporta centra ledus hallē aizvadīja treniņnometni, lai pienācīgi sagatavotos jaunatnes olimpiskajam hokeja turnīram. Eiropas jaunatnes ziemas olimpiādes hokeja turnīrā piedalīsies sešas komandas: Somija, Krievija, Šveice, Čehija, Slovākija un Latvija. Turnīrs notiks no 14. – 18. februārim. Latvijas komandai paredzētas spēles ar Krievijas hokejistiem. Dienu vēlāk, 15.februārī būs jāspēlē ar Šveices vienību. Pēc šo spēļu rezultātiem būs zināms par kuru vietu turnīrā cīnīsies mūsu komanda. Savukārt individuālajos sporta veidos Latvijas sportisti startēs daiļslidošanā (1 sportiste), distanču slēpošanā (8 sportisti), biatlonā (5 sportisti), kalnu slēpošanā (6 sportisti) un snovbordā (4 sportisti). Latvijas komanda nepiedalīsies tramplīnlēkšanas un ziemeļu divcīņas sacensībās.

Latvijas Jaunatnes olimpiskajā komandas sastāvā startē arī Madonas novada sportisti un treneri. Biatlonā startē Laura Kupča(Kalsnavas psk. trenere – A.Bērziņa), distanču slēpošanā Mārcis Jakovičs(Madonas valsts ģimnāzija, treneris – D.Vuškāns), Rūdolfs Kļaviņš (Madonas 1.vsk.,treneris – D.Vuškāns) un Gerda Āboliņa ( Madonas Valsts ģimnāzija, treneris – J.Švika). Kā treneris distanču slēpošanā ir Madonas bērnu un jaunatnes sporta skolas treneris Dainis Vuškāns un biatlonā Aira Bērziņa

Sacensību oficiālā mājas lapa: http://www.eyowf2011.cz/


 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums