Ar zeltu Vīgantam un sudrabu Eidukai, Madonā noslēdzas Pasaules kausa posms rollerslēpošanā

iesūtīts: 2024.07.21 18:35
Ar masu startu Madonas ielās, svētdien noslēdzas šī gada Pasaules kausa posms rollerslēpošanā. Elites vīru grupā uzvaru izdevās izcīnīt madonietim Raimo Vīgantam, sieviešu grupā - sudraba godalga Latvijas vadošajai distanču slēpotājai – Patrīcijai Eidukai.

Vīru elites grupā uz starta līnijas kāpa 34 sportisti, un uzvaru mājinieku priekšā, ar laiku 46:00.1 izdevās izcīnīt mājiniekam Raimo Vīgantam. Otrais, pussekundi vēlāk finišēja Itālijas sportists Rikardo Lorenco Masiero, trešais – Tomazo Dellagiacoma (+1.7). Ielauzties desmitniekā, ierindojoties 8. pozīcijā, izdevās madonietim Silvestram Švaukstam.

Raimo Vīgants pēc uzvaras masu startā: “Ir liels prieks, ka šogad izdevās izcīnīt uzvaru masu startā. Brauciens bija visai nervozs, jo aptuveni distances vidū neveiksmīgi lūza nūja, bet ar komandas palīdzību, apļa laikā izdevās atgūt labo, ērto nūju, tādējādi netika pazaudēts ļoti liels laiks. Pēdējā finiša taisē, centos ieņemt tādu pozīciju, lai izvairītos no tā, ka kāds priekšā kritīs, tādējādi nobremzējot mani, jo lietus bija padarījis līkumus visai bīstamus, un tas izdevās.”

Sīvā konkurencē, starp 20 sportistēm, otro ātrāko laiku uzrādīja Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka (+2.1). Uzvaru finiša taisnē izdevās izcīnīt šī brīža kopvērtējuma līderei, zviedrietei Linnai Semskarai (49:03.6). Kā trešā – Itālijas sportiste Marija Eudženija Bokardi (+3.3).

Kā atzina P. Eiduka pēc finiša: “Bija ļoti patīkami startēt mājās, ko kādu labu laiku nebija izdevies – atbalstītāji trases malās pavisam noteikti dod motivāciju un iedrošina. Protams, ka vēlējos vinnēt un uz to gāju visu brauciena laiku, bet šoreiz neizdevās. Jau no paša sākuma, centos kāpināt tempu, un domāju, ka virkne sportistu pamazām atkritīs, un ilgu laiku arī izdevās tempu noteikt, tomēr konkurence ir sīva, un šoreiz mazliet pietrūka.”

Junioru grupā kopā startēja 22 sportisti, un uzvaras laurus pārliecinoši saņēma zviedrs Jonatans Lindbergs (45:15.9), kas jau vairākkārt šajā distancē kāpis uz goda pjedestāla, otrais un trešais Itālijas sportisti – Tommaso Tozzi (+38.6) un Stefano Epis (+39.1). Labākais laiks no Latvijas sportistiem – siguldietim Jēkabam Skolniekam, no līdera atpaliekot par nepilnām 42 sekundēm. Desmitniekā arī Indriķis Ints Circenis.

Junioru sieviešu grupā šodien 15km brīvajā stilā, ar masu startu, veica 15 sportistes, un labāko vietu no Latvijas sportistu vidus izcīnīja vakardienas 200m super-sprinta uzvarētāja Linda Kaparkalēja, ierindojoties 11. vietā. Uzvaras laurus plūca Zviedrijas sportiste Johanna Holmberga, otrā – Anna Marija Giddi no Itālijas, bet trešā – Kazahstānas sportiste Darja Kima.

Kopumā šogad PK posmā, 4 sacensību dienās, medaļas izdevās izcīnīt 6 Latvijas sportistiem.

Distancē ar intervāla startu 10km:

·        bronzas godalga junioru konkurencē Dāvim Kalniņam

Komandu sprintā klasikā (2 x 3 x 1,7 km):

·        sudraba godalga junioru konkurencē - Dāvim Kalniņam un Jēkabam Skolniekam

·        zelta godalga elites grupā – Raimo Vīgantam un Laurim Kaparkalējam

200 metru super-sprintā:

·        zelta godalga junioru konkurencē Lindai Kaparkalējai 

·        bronzas godalga junioru konkurencē Dāvim Kalniņam

·        bronzas godalga elites konkurencē Laurim Kaparkalējam

20km masu startā brīvajā stilā:

·        zelta godalga elites konkurencē Raimo Vīgantam

·        sudraba godalga elites konkurencē Patrīcijai Eidukai

Otrais PK posms no 14. līdz 18. augustam Ščučinskā, Kazahstānā, bet trešais, kas būs arī Pasaules čempionāts, norisināsies no 12. līdz 15. septembrim Ziano Di Fiemme, Itālijā. Pirmais Pasaules kauss rollerslēpošanā Latvijā tika rīkots 2004.gadā – Priekuļos, bet Madonā šogad aizvadīts jau desmitais Pasaules kausa posms, 2019.gadā organizēts pasaules čempionāts.

 

Papildu informācija: Gita Sauka, Sabiedrisko attiecību konsultante 

Mob. +371 28326828 e-pasts: gitasauka@gmail.com 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums