Linda Kaparkalēja plūc laurus 200m sprintā PK rollerslēpošanā junioros

iesūtīts: 2024.07.21 08:55
Ar skatītāju iecienītāko disciplīnu – 200 metru super sprintu - Madonas pilsētas ielās sestdien turpinājās Pasaules kausa posms rollerslēpošanā. Savu skatītāju priekšā, pagājušā gada Pasaules junioru čempiones godu, izdevās aizstāvēt mājiniecei Lindai Kaparkalējai. Elites grupā bronzas godalga – Laurim Kaparkalējam, savukārt arī bronzas godalga, bet junioros – Dāvim Kalniņam.

Junioru sieviešu grupā kopā startēja – 18 sportistes, finālu braucienos kvalificēties izdevās 4 mājiniecēm, bet uzvaras laurus kā pērn junioru Pasaules čempionātā, tā šogad Pasaules kausa posmā izdevās plūkt mājiniecei – Madonas sportistei Lindai Kaparkalējai. Kā otrā – Zviedrijas sportiste Johanna Homberga, bet trešā intervāla distances uzvarētāja Itālijas sportiste Anna Marija Giddi.


Starp 24 junioru puišiem ātrākais izrādījās zviedrs Ville Juterdāls, kā otrs – Ukrainas sportists Bohdans Nikulins, bet trešais – Latvijas sports Dāvis Kalniņš. Jāatzīmē, ka no latviešiem kopumā pieci kvalificējās izslēgšanas braucieniem – Dāvis Kalniņš, Ints Indriķis Circenis, Bruno Bilāns, Kristaps Paio.

 

Starp 18 elites dāmām, Kitija Auziņa un Samanta Krampe spēja kvalificēties fināla braucieniem, kā rezultātā, augstākā vieta – 5. mājiniecei K. Auziņai, bet S. Krampe ierindojās – 6. vietā. Uzvara godalgotajai Zviedrijas sportstei Linnai Semskarai, otrā – Horvātijas sportiste Tena Hadzic, bet trešā arī Zviedrijas sportiste – Ebba Steinmane.

 

Vīru elites grupā uz starta līnijas kvalifikācijas braucienos kāpa 31 sportists, un izslēgšanas braucieniem kvalificējās 16, kuru starpā 5 Latvijas sportisti. Kā ātrākais izrādījās vairākkārtējais šīs distances uzvarētājs, tostarp Pasaules čempions – Emanuelle Bekkis, otrais arī itālis – Mišels Valerio, bet trešais - mājinieks Lauris Kaparkalējs. Sešiniekā, 5. pozīcijā – Raimo Vīgants, 6. – Silvestrs Švauksts.

Svētdien sacensību noslēdzošā diena - no plkst. 10.00 masu starts pa pilsētas centrālajām ielām, kur dalību pieteikusi arī Patrīcija Eiduka. Dalību sacensībās pieteikusi Būs pieejama arī sacensību tiešraide. Detalizētāka informācija par sacensību norisi pieejama www.madona2024.lv.  

>GALERIJA<

Papildu informācija: Gita Sauka, Sabiedrisko attiecību konsultante

Mob. +371 28326828 e-pasts: gitasauka@gmail.com 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums