.

Brāļi Lielbārži pirmo reizi pasaules čempionātā iekaro goda pjadestālu

iesūtīts: 2023.07.31 09:07
Pirmo reizi pasaules blakusvāģu motokrosa čempionātā posma kopvērtējumā brāļiem Danielam un Bruno Lielbāržiem izdevies ierindoties pirmajā trijniekā. Lielbritānijas posmā latvieši sacīkstēs guva trešo un ceturto vietu, summā izcīnot trešo pozīciju.

Sestdien kvalifikācijas sacīkstē B grupā Lielbāržu ekipāža finišēja otrajā pozīcijā, piekāpjoties tikai Etjēnam Baksam/Ondrejam Čermakam. Abi finālbraucieni "Cusses Gorse" trasē norisinājās svētdien.

"Lielisks brauciens no starta līdz finišam," ziņo komanda. "Pēc pirmā apļa atradāmies ceturtajā vietā, bet pēc trīs apļiem jau pakāpāmies uz trešo pozīciju. Braucot savā ātrumā un nepieļaujot kļūdas, finišā trešā vieta."

Otrajā braucienā nācās apdzīt vairākas ekipāžas, līdz izdevās pacelties līdz ceturtajai vietai. Šajā reizē pirmie bija Bakss/Čermaks, otro vietu guva Vanlušens/Musē, bet priekšā Lielbāržiem finišēja arī Džeiks Brauns/Džošs Čemberleins.

Lielbritānijas posma summā ar trešo un ceturto vietu braucienos bija pietiekoši, lai latviešu sportisti ierindotos trešajā pozīcijā, pirmo reizi kādu no debijas sezonas posmiem noslēdzot pirmajā trijniekā. Uzvara šajā posmā Baksa ekipāžai, bet otrā vieta Vanlušenam.

"Mēs to izdarījām! Grūta diena ofisā, bet tā ir rezultējusies ar pirmo pasaules čempionāta pjedestālu un trešo vietu," no sacensību norises vietas vēsta brāļu Lielbāržu komanda. "Liels paldies visiem, kas mums ticēja un atbalstīja!"

Šobrīd sezonas kopvērtējumā Daniels un Bruno Lielbārži pacēlušies uz piekto pozīciju un ir tikai 12 punktus aiz ceturtajā vietā esošā Breta Vilkinsona/Džo Millarda. Tikmēr cīņā par titulu Vanlušens/Musē atrodas 18 punktus priekšā Baksam/Čermakam. Stabili trešie ir Koens Hermanss/Bens van den Bogārts.

Līdz pasaules čempionāta noslēgumam atlikuši trīs posmi. Nākamais notiks 19. un 20. augustā Čehijā, Loketas trasē.

 

Informācijas avots: sportacentrs.com

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums