.

Brāļiem Lielbāržiem lielisks PČ posms - vienā no braucieniem trešā vieta

iesūtīts: 2023.07.27 14:59
Ar lieliskiem rezultātiem pasaules čempionāta desmito posmu blakusvāģu motokrosā noslēguši brāļi Daniels un Bruno Lielbārži. Ziemeļīrijā notikušajā "Grand Prix" izcīņā latviešu sportisti pirmo braucienu noslēdza trešie, bet otrajā ierindojās piektajā vietā.

Treniņbraucieni un kvalifikācijas sacensības "RedBrae Park" trasē notika jau piektdien. Brīvajos treniņbraucienos Lielbārži uzrādīja ceturto rezultātu B grupā, bet kvalifikācijas treniņā ierindojās jau otrajā vietā. B grupas kvalifikācijas sacīkstē mūsu sportisti ieņēma augsto otro vietu, piekāpjoties tikai Etjēna Baksa/Ondreja Čermaka duetam, kas finišēja sešas sekundes priekšā. A grupas cīņā pirmie bija Marvins Vanlušens/Nikolā Musē.

"Šodienas grafikā lietus dēļ notika nelielas izmaiņas," ziņo brāļu Lielbāržu komanda. "No rīta nenotika iesildīšanās braucieni, bet pirms pirmā brauciena tika doti četri iepazīšanās apļi. Lielisks starts un pēc pirmā apļa bijām otrajā pozīcijā. Gandrīz visa brauciena laiku cīnījāmies ar Baksa ekipāžu, lai šo pozīciju saglabātu, bet trīs apļus pirms finiša pieļāvām kļūdu līkumā un viņam izdevās tikt mums garām, mums finišu sasniedzot trešajā pozīcijā."

Otrajā braucienā lielāko daļu sacīkstes brāļi Lielbārži atradās sestajā pozīcijā, bet neilgi pirms sacensību beigām nonāca piektajā vietā, kurā arī finišēja. Šoreiz pirmā bija Vanlušena ekipāža, kas līdz ar to svinēja uzvaru posmā, bet Bakss palika otrais gan braucienā, gan Ziemeļīrijas GP summā. Trešo vietu otrajām braucienā ieņēma Koens Hermanss/Bens van den Bogārts - arī posmā viņiem trešā vieta. Savukārt Daniels un Bruno Lielbārži šajā posmā ieņēmuši ceturto vietu un no trešās pozīcijas atpalika tikai divus punktus.

"Otrajā braucienā pēc pirmajiem apļiem atradāmies sestajā pozīcijā," vēsta latviešu ekipāža. "Braucām savā tempā un šajā pozīcijā pavadījām lielāko brauciena daļu, līdz divus apļus pirms finiša izdevās pakāpties par pozīciju un finišēt piektajā vietā."

Līdz sezonas beigām vēl četri posmi. Nākamais jau pēc nedēļas norisināsies Lielbritānijā, "Cusses Gorse MX" trasē.

Sezonas kopvērtējumā brāļi Lielbārži ieņem 6. vietu.


Informācijas avots: sportacentrs.com

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums