Marta sākumā Madonā būs iespējas redzēt pasaules klases slēpotājus Skandināvijas kausā

iesūtīts: 2023.02.27 16:08
Marta pirmajā nedēļas nogalē Madonas sporta un aktīvās atpūtas bāzē “Smeceres sils” norisināsies ļoti spēcīga sastāva distanču slēpošanas sacensības – Skandināvijas kauss, ļaujot skatītājiem un distanču slēpošanas līdzjutējiem klātienē redzēt pasaules klases slēpotājus no Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, kā arī citām valstīm, tajā skaitā arī Kanādas.

Skandināvijas kauss slēpošanā Latvijā aizsākās 2008. gadā, bet Madonā tas pirmo reizi tika aizvadīts 2011. gadā. Pēdējo reizi pazīstamais Vidzemes slēpošanas centrs šīs prestižās slēpošanas sacensības uzņēma 2019. gadā, un tagad pēc četriem gadiem ne tikai Madonā, bet Latvijā atkal atgriežas tūdaļ aiz Pasaules kausa nozīmīgākās sacensības distanču slēpošanā. Skandināvijas kauss paredzēts nākamā mēneša pirmajā nedēļas nogalē, proti, no 3. līdz 5.martam, un tāpat kā iepriekšējās septiņas reizes norisināsies labākajā mūsu valsts distanču slēpošanas bāzē – Madonas sporta un aktīvās atpūtas bāzē “Smeceres sils”.

Šajā sezonā Skandināvijas kauss iesākās decembra vidū Estersundā (Zviedrija), otrais posms no sākotnējās Rovaniemi Somijā janvāra pirmās nedēļas nogales lielā aukstuma dēļ tik pārcelts uz janvāra vidu, vēlreiz rīkotāja lomā esot zviedriem un sacensībām notiekot leģendārajā Falunā. Pie mums norisināsies sezonas noslēdzošais trešais posms, kas būs trīs dienu sacensības.

Interesantā nedēļas nogale iesāksies ar sprintu brīvajā stilā piektdien. Vispirms būs kvalifikācija, kur slēpotāji brauks pa vienam, bet pēc tam jau ļoti spraigās cīņās plecs pie pleca izslēgšanas kārtās, sākot no ceturtdaļfināla. 


Sestdien, 4. martā, “Smeceres sila” trasē slēpotāji sacentīsies 10km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu:

  • plkst. 10.00 - sievietes
  • plkst. 11.15 - vīrieši,

bet Skandināvijas kauss Madonā noslēgsies svētdien, 5. martā, ar aizraujošajām 20km iedzīšanas sacensībām klasikā, ņemot vērā iepriekšējo dienu rezultātus:

  • plkst. 10.00 - sievietes
  • plkst. 11.30 - vīrieši.

Slēpotāju Skandināvijas kausā būs ļoti daudz – ap diviem simtiem. Kā allaž dalībnieku vidū varēs redzēt ne tikai pasaules kausa posmos desmitniekā tikušos, bet arī godalgotās vietas izcīnījušos slēpotājus. Kā parasti lielāko dalībnieku pulku veidos ziemeļvalstu pārstāvji, no kuriem vislielāko vairumu arī šoreiz sastādīs norvēģi, kas ir līdere pasaulē nāciju kausā.

Līdzjutēji un slēpošanas interesenti ir laipni gaidīti un aicināti klātienē vērot šīs prestižās un aizraujošās sacensības.

 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums