Nedēļas nogalē Madonā norisināsies PK posms kamanu suņu sportā

iesūtīts: 2023.02.22 21:33
25. un 26. februārī sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils” ceturto reizi norisināsies Latvijas Kamanu suņusporta federācijas rīkotais Pasaules kausa posms kamanu suņu sportā, kas vienlaicīgi būs arī Latvijas Ziemas čempionāts. Paredzētas ieskaites trīs dažādās kategorijās un dalību PK posmā pieteikuši vairāk nekā 50 dalībnieki.

PK posmā sacensību dalībnieki spēkiem mērosies trīs kategorijās: četru suņu kamanās, divu suņu kamanās un skijoringā (suns velk slēpotāju). Sestdien plkst. 12.00 starts tiks dots pamatdisciplīnās, savukārt no plkst. 14.00 gaidāmas ieskaites minipulingā (suns velk riepu), kur nereti piedalās arī iesācēji, bez priekšzināšanām. Tajā dalībnieki tiek sadalīti trīs sekojošajās kategorijās: Nordic, atvērtē klase zem 25 kg, un atvērtā klase virs 26 kg. Savukārt, svētdien, plkst. 10.00 plānotas sacensības pamatdisciplīnās, bet plkst. 12.30 sāksies stafete.

Sacensību galvenais organizators, “Dog Sport Carnikava” vadītājs Artūrs Jakobsons: “Man ir liels prieks, ka šī brīža prognoze liecina, ka sacensības norisināsies pietiekami sniegotos laikapstākļos. Lai gan dalībnieku skaits varēja būt lielāks, domāju, ka tas nemainīs faktu, ka sacensības minētajās disciplīnās būs gana aizraujošas. Kā ierasti, šīs sacensības apmeklē liels skatītāju skaits – gan sporta, gan dzīvnieku mīļi. Arī šajā nedēļas nogalē aicinu atbalstīt mūsu sportistus un baudīt ziemotu nedēļas nogali Madonā, “Smeceres sils” trasē.”

Sacensībās piedalās sportisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Lai gan sportistu vidū pārsvars ir kungiem, vienlaikus dalību sacensībās apstiprinājusi arī virkne sieviešu.

Pasākumu atbalsta Latvijas Kamanu suņu sporta federācija, Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Sporta federāciju padome, “Josera”, “Virbac”, “Klēts”, “GIGI VET”,


Papildu informācija: Artūrs Jakobsons

Sacensību galvenais organizators

dog.sport@inbox.lv

+371 28663898

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums