PK posmā rollerslēpošanā Itālijā slidsoļa distancē sešiniekā tiek Vīgants un Auziņa

iesūtīts: 2022.09.09 22:58
Pasaules kausa noslēdzošajā posmā rollerslēpošanā, kas šodien, 9. septembrī, sākās Itālijā, 5,3km distancē ar intervāla startu brīvajā stilā labāko sešiniekā iekļuva tikai divi Latvijas pārstāvji un abi bija madonieši – Raimo Vīgants un Kitija Auziņa, kuri pieaugušo grupā ieguva attiecīgi piekto un sesto vietu.

Pēc divām nedēļām, kad augusta beigās Madona norisinājās Pasaules kausa trešais posms un pasaules junioru čempionāts, šodien Itālijas pilsētiņā Rieti sākās noslēdzošais ceturtais šīs sezonas posms Pasaules kausā rollerslēpošanā, kas ir distanču slēpošanas vasaras paveids. No četrās grupās (pieaugušo sieviešu un vīriešu, kā arī junioru puišu un meiteņu) startējušajiem septiņiem Latvijas pārstāvjiem labāko sešiniekā iekļuva tikai divi. Visām četrām grupām bija vienāda distance – 5,3km, kas pārsvarā veda augšup.

Vislabāko rezultātu no Latvijas komandas pirmajā dienā sasniedza Raimo Vīgants, kurš vīriešu pieaugušo grupā, kurā vienīgajā dalībnieku skaits sniedzās pāri divdesmit, zaudēja uzvarētajam mazāk par divdesmit sekundēm (+17 sek.) un izcīnīja 5.vietu. Otrs madonietis šajā grupā Niks Saulītis uzrādīja 16.rezultātu (+2:12), tieši aiz sevis atstājot ziemā pasaules U23 čempionātā sprintā divdesmitniekā iekļuvušo igauni Karlu Sebastianu Dremļugu. Atstājot 3,5 un 4,8 sekundes aiz sevis mājiniekus Tommaso Delladžiakomu un Madonā pēdējā dienā uzvarējušo Mateo Tanelu, spraigā cīņā uzvarēja Pasaules kausa līderis Amunds Korsets no Norvēģijas.

Otru vietu sešiniekā Latvijai nodrošināja Kitija Auziņa, taču viņai to bija vieglāk izdarīt nekā Vīgantam, jo sievietēm pieaugušo grupā vienīgajā dalībnieču skaits bija mazāks par desmit – 9 rollerslēpotājas. Madoniete apsteidza norvēģieti, itālieti un vācieti, iegūstot sesto vietu. Līdz trijniekam, kurā Auziņa tika Madonā, šoreiz pietrūka vairāk nekā pusotras minūtes. Pārliecinošajai uzvarētājai un daudzkārtējai pasaules čempionei rollerslēpošanā Linnai Semskārai (Zviedrija), kura izlaida Madonas posmu un kura šodien tuvāko sāncensi apsteidza par minūti, Kitija piekāpās gandrīz trīs minūtes – 2:55.

Junioru puišiem bija otrs lielākais dalībnieku skaits no visām grupām – 15 dalībnieki. Lauris Kaparkalējs tāpat kā pieaugušo grupas pārstāvis Raimo Vīgants bija vienīgie no Latvijas, kuri uzvarētājam nezaudēja vairāk par minūti (47 sekundes), taču tik un tā tas 19 gadus vecajam madonietim neļāva ieņemt augstāku vietu par astoto. Uzvarēja gadu jaunākais itālis Gabriele Rigaudo, kurš pirms divām nedēļām Madonā brīvā stila distancē ar masu startu finišēja tikai 9.vietā. Siguldietis Rainers Paeglis no uzvarētāja atpalika pusotru minūti un ieņēma 12.vietu, par pussekundi apsteidzot ukraini.

Junioru meiteņu konkurencē sacentās 12 dalībnieces. Atšķirībā no puišiem, kur bija salīdzinoši blīva rezultāti, visiem piecpadsmit satilpstot minūtē un 50 sekundēs, junioru meitenēm bija krietni lielākas atstarpes, jo ar šādu pašu atstarpi – minūte un 50 sekundes – varēja reāli cīnīties pat par iekļūšanu trijniekā, bet sešiniekam pietiktu ar nedaudz vairāk kā divu minūšu deficītu. Tāpat kā pēdējā dienā Madonā brīvajā stila distancē arī pirmajā dienā Itālijā ļoti līdzīgu rezultātu ap pirmo desmitnieku uzrādīja rīdziniece Samanta Krampe un cēsniece Elza Bleidele. Samanta atpalika 2:47 un ierindojās 9.vietā, bet Elza uzrādīja 11.rezultātu (+3:04). Pārliecinoši uzvarēja itāliete Marija Gismondi, kura pirms divām nedēļām pasaules čempionātā Madonā nestartēja, apsteidzot par 48 sekundēm savu tautieti un šī gada pasaules junioru čempioni šajā distancē Annu Mariju Gidi.



Informāciju sagatavoja: Ivars Bācis
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums