Latvijai bronzas godalga junioru pasaules čempionāta pirmajā dienā Madonā

iesūtīts: 2022.08.26 20:22
Madonas pievārtē esošajā sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils” trasē aizvadīta pirmā Pasaules kausa un pasaules junioru čempionāta rollerslēpošanā sacensību diena.

Vakar, 25. augustā, par spīti lietum, sportisti no 12 valstīm sacentās par ātrākā titulu klasiskajā stilā ar individuālo startu. No latviešu sportistiem bronzas kaluma godalgu junioru grupā meitenēm 21 dalībnieces vidū izcīnīja 19 gadus vecā rīdziniece Samanta Krampe, kura tikai 10 sekundes piekāpās uzvarētājai – 15 gadus vecajai starptautisko sacensību debitantei Gerdai Kivilai no Igaunijas. Pieaugušo grupā vīriešiem 15km 6.vietu ieguva madonietis Raimo Vīgants.

Junioru sieviešu grupā bija pārstāvētas astoņas valstis, kur pusi no dalībniecēm veidoja Baltijas valstu pārstāves. 7,5km klasikā uzvarēja pati jaunākā dalībniece – Kivila no Igaunijas, kurai nesen palika tikai 15 gadi un kura līdz šī augusta vidum starptautiskajās sacensībās nebija startējusi. Ļoti spraigajā cīņā par uzvaru igaunietei tikai 0,1 sekundi piekāpās Itālijas junioru čempionātā desmitniekā iekļuvusī Anna Gidi, bet par prieku mājinieku līdzjutējiem trešā bija SS “Arkādija” pārstāve Samanta Krampe, kurai trešā vieta bija arī pērn sprintā. Ceturtā palika pirms nedēļas Igaunijā visos trijos startos trijniekā tikusī kazahstāniete Marija Gerahšenko, kura ziemā pasaules junioru čempionātā abos startos palika ārpus septiņdesmitnieka.

Pārējām Latvijas juniorēm neizdevās iekļūt desmitniekā. Esterei Volfai – 13. vieta, Elzai Bleidelei – 15. vieta, Elizabetei Slotiņai – 21. vieta.

Latvijas sieviešu elites grupā, madoniete Kitija Auziņa ierindojās 4. vietā septiņu dalībnieču konkurencē, šoreiz apsteidzot pērn priekšā esošo zviedrieti – pasaules čempionāta medaļnieci rollerslēpošanas sprintā Jaklīnu Lokneri. Uzvaru svinēja pasaules junioru čempionātā divdesmitniekā un olimpiskajās spēlēs piecdesmitniekā sprintā iekļuvusī igauniete Kaidi Kāsiki, bet otrā bija viņas dvīņu māsa Keidi Kāsiku, kura bija 39.vietā olimpiskajās spēlēs skiatlonā un 18.vietā pasaules U23 čempionātā 10km klasikā, kur sudrabu izcīnīja Patrīcija Eiduka. Trijnieku noslēdza itāliete Elisa Sordello.

Puišu junioru grupā latviešu sportisti sākumā trijniekā turējās Lauris Kaparkalējs, taču nesenā apslimšana bija atstājusi iespaidu, tāpēc madonietis otrajā distances daļā 10km strauji sagura un atkrita uz 14.vietu, ierindojoties tieši priekšā siguldietim  Sandijam Suhanovam. 18. vieta – Jēkabam Skolniekam, 19. – Gustavam Sinātam, 

Vīriešu elites grupā augstākais rezultāts starp latviešu sportistiem Raimo Vīgantam – 6. vieta, bet minūti lēnāks bija ar 7. rezultātu sacensības pabeigušais madonietis Niks Saulītis. Tāpat kā pērn uzvarēja norvēģis Amunds Korsets, aiz sevis atstājot divus itāļus – divkārtējo pasaules čempionu Mateo Tanelu un pirmo reizi trijniekā tikušo Tommaso Delladžiakomu.

“Sacensību pirmā diena noritējusi kā plānots, kopumā arī laikapstākļi bija piemēroti. Elites vīru starta laikā sagaidījām arī lietu, bet sportisti nostartēja bez starpgadījumiem un kritieniem. Prieks par Samantas Krampes izcīnīto bronzas medaļu, tāpat arī par pārējo sportistu cīņas sparu. Jau rītdien turpinām ar komandu sprintu,” atbalstīt sportistus aicina sacensību direktors Gunārs Ikaunieks.

Jau rītdien, ar komandu sprintu klasikā sacensības no plkst. 9.00 turpināsies Sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils”. Vispirms startēs juniores sievietes, no plkst. 9.30 trasē dosies elites grupas sievietes, plkst. 10.00 junioru grupas puiši, bet sacensības, plkst. 10.40 noslēgts elites grupas puiši. Sestdien un svētdien sacensības norisināsies Madonas pilsētā. Sestdien tiks aizvadīta 200M sprinta distance uz Raiņa ielas Madonā, bet svētdien – masu starts pilsētas ielās. 


Rezultāti:
Juniori sievietes:
 1. KIVIL Gerda (Igaunija)
2. GHIDDI Anna Maria (Itālija)
3. KRAMPE Samanta (Latvija)

‌Seniori sievietes:
‌ 1. MANS KAUSS Kaidy (Igaunija)
2. MANS KAUSU Keidy (Igaunija) 
3. KURLĀ Elīza (Itālija)

‌Juniori vīrieši:
‌ 1. GRAHN Anton (Zviedrija)
2. JUTTERDAL Malte (Zviedrija)
3. ARTUSI Aksel (Itālija)

‌Seniori vīrieši:
1. KORSAETH Amund (Norvēģija)
2. TANEL Matteo (Itālija)
3. DELLAGIACOMA Tommaso (Itālija)
 

‌1.dienas FOTO atskats - ŠEIT.


VIDEO ATSKATS - ŠEIT (Edgars Sparāns).


‌Sagatavoja: Ivars Bācis
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums